Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.08.2008.

18:57

Kristijano Ronaldo najbolji u LŠ

Fudbaler Mančester Junajteda Kristijano Ronaldo izabran je za najboljeg igrača Lige šampiona za 2007//2008.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Portugalac je takođe izabran i za najboljeg napadača u izboru u Monte Karlu, kojim su dominirali fudbaleri Čelsija, osvajači tri nagrade za najbolje na svojim pozicijama. Na spisku kandidata za najboljeg defanzivca bio je i reprezentativac Srbije Nemanja Vidić. Izbor je održan paralelno sa žrebom grupa za prvu fazu nove sezone u elitnom takmičenju.

Najbolji golman sezone je Petr Čeh, a za najboljeg odbrambenog igrača izabran je Džon Teri, čiji je promašaj doneo titulu prvaka evrope Mančester Junajtedu. Za najboljeg igrača sredine terena izabran je Frenk Lampard, koji je u finalu pogodio i iz igre i sa penala.

Ronaldo je predvodio Mančester Junajted do trećeg naslova šampiona Evrope u klupskoj istoriji, a u moskovskom finalu imao je dvostruku ulogu – dao je gol iz igre, ali je promašio penal.

Izborom za najbolje igrače dominirali su članovi četiri engleska kluba, koji su činili ogromnu većinu među 20 nominovanih.

Vrhunski evropski fudbaler počinje u petak, utakmicom za Superkup Evrope između Mančester Junajteda i Zenita.

TV B92 i ove sezone prenosiće utakmice Lige šampiona, po već poznatoj formuli - jedan prenos i jedan snimak svakog dana, plus pregled svih utakmica i Magazin Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve