Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.08.2008.

18:24

Portu i dalje preti suspenzija

Šampion Portugala Porto ipak bi mogao da bude izbačen iz Lige šampiona.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Generalni sekretar UEFA Dejvid Tejlor vratio je na dnevni red temu koja je uzburkala evropsku fudbalsku javnost početkom leta. Tada su "Zmajevi" najpre izbačeni iz LŠ zbog nameštanja u portugalskoj ligi 2004. godine, ali ih je UEFA ubrzo vratila u program, jer proces u matičnoj zemlji još nije bio završen.

"Iako je Porto u žrebu za Ligu šampiona, disciplinska komisija UEFA i dalje vodi istragu o njihovom slučaju. Nismo odbacili mogućnost da bi eventualne sankcije mogle da utiču na njihovo učešće u Ligi šampiona", rekao je Tejlor novinarima.

Predsednik UEFA Mišel Platini rekao je da se ta organizacija bori protiv bilo kakve vrste prevare.

"Ovo je vrlo komplikovan slučaj, ali mi se borimo protiv svake vrste prevare i lažiranja. Moramo poštovati proceduru, ali ako se dokaže da je Porto varao, onda će morati da bude kažnjen", rekao je Platini.

Nijedan od njih nije precizirao ko bi mogao da popuni mesto Portugalaca u slučaju isključivanja.

Fudbalski savez Portugala oduzeo je tom klubu šest bodova zbog navodnog podmićivanja

sudija u sezoni 2003-2004.

Porto, koji je 2004. godine osvojio Ligu šampiona, prošle godine je treći uzastopni put osvojio titulu prvaka Portugala, sa 14 bodova više od drugoplasiranog Sportinga iz Lisabona.

U julu je Sportski arbitražni sud odbio žalbe portugalskih klubova Vitorija Gimaraeš i Benfika na odluku da se Portu dozvoli takmičenje u Ligi šampiona ove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve