Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.08.2008.

20:45

Fenerbahče - Partizan 2:1

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se plasiraju u ligu šampiona, pošto su u revanšu izgubili od Fenerbahčea sa 2:1.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Golove za Fenerbahče postigli su Šenturk u 28 i Aleks u 58. minutu. Gol za šampiona Srbije dao je Zoran Tošić u 76. minutu, što je bilo nedovoljno za produžetke. Partizan je loše igrao u prvom poluvremenu, ali je u drugom bio bolji rival. Međutim, sve to nije bilo dovoljno za plasman u Ligu šampiona.

Posle 180 minuta igre Partizana i Fenerbahčea utisak je da osvajač duple krune u Srbiji nije bio slabiji rival u ovom dvomeču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Ukupnim rezultatom 4:3 – posle 2:2 u Beogradu, na Bosforu Fener je slavio 2:1 - turski predstavnik ispunio je očekivanja navijača i mirno čeka žreb u Monaku koji će se održati u četvrtak od 18h uz direktan prenos na TVB92. „Crno-beli“ nastavljaju takmičenje u kvalifikacijama za Ligu UEFA i rivala će dobiti u .petak.

Partizan je meč počeo u sastavu Božović - Stevanović, Đorđević, Knežević, Obradović - Fejsa, Žuka - Paunović, Moreira, Tošić - Dijara. Luis Aragones je na teren izveo sastav Demirel - Gonul, Lugano, Čakmak, Karlos, Boral - Aleks, Maldonado, Kazim Kazim, Šenturk, Guiza.

Prvih dvadesetak minuta igralo se otvoreno na obe strane, Partizan je taktiku bazirao a polu-kontrama. Fenerbahče je kontrolisao igru i više napadao. Kod Partizana najagilniji bili su Moreira i Tošić, ali nisu mogli da ozbiljnije ugroze gol Fenera.

U 28. minutu duboku loptu u visini kaznenog prostora primio je Guiza dodao je do Ugura, koji je centrirao, Fejsa je kasnio, a loptu u mrežu sproveo Šenturk. Od tog momenta Fenerbahče je uspešno zaustavljao sve jalove pokušaje crno-belih, koji nisu mogli da se oporave od šoka. Do kraja poluvremena Partizan je malo pojačao, Fener se zadovoljio vođstvom pa je tezultat ostao 1:0 za domaću ekipu.

U 49. minutu "mrtva šansa za Fener. Đorđević je izbacio loptu, Fejsa bio neoprezan, lopta je došla do Guize koji je dodao do potpuno usamljenog Kazima, koji je u trku loptu poslao preko prečke. Samo dva minuta kasnije ubačena je duboka lopta pred gol Partizana, Božović je kasno reagovao, ali je ipak uspeo da pre Guize stigne do nje i izbori gol aut.

U 57. minutu slabog paunovića zamenio je Bogunović, ali je nažalost samo minut kasnije Fenerbahče povećao prednost. Guiza je uputio centaršut sa leve strane, video je Aleksa koji je bio potpuno sam i glavom zakucao loptu iza leđa Božovića.

U 64. minutu je poništen regularan gol Partizana. Žuka je ubacio loptu u kazneni prostor, Bogunović nije bio u ofsajdu u trenutku upućivanja lopte, koju je u gol ubacio Lugano, a Mehuto Gonzales poništio čist gol.

Partizan je nastavio sa pritiskom i imao dve velike šanse. Prvu je u 69. minutu propustio Bogunović, koji je na ubačenu loptu malo zakasnio. Samo minut kasnije sa 25 metara šutirao je Diara u donji desni ugao, ali je golman Fenerbahčea uspeo da izbije loptu u korner.

74. minut umesto Fejse ušao je Đorđe Lazić.

Nadu Partizanu u 76. minutu doneo je Zoran Tošić sjajnim golom iz slobodnog udarca sa oko 20 metara. Prthodno je srušen Lazić, a "Bambi" iz slobodnog udarca "skinuo paučinu" sa Demirelovog gola.

Partizan je jurio rezultat, što je ekipa Fenerbahčea iskoristila da napadne. u 82. minutu Božović je fenomenalno odbranio dve velike šanse za domaću ekipu. Prvo je šutirao ALeks, Božović se ispružio i odbio loptu do Guize koji je pritrčao i šutirao sa dva metra, ali je Božović refleksno reagovao i odbranio mu udarac.

U 85. minutu loše je u kaznenom prostoru reagovala odbrana Fenera, lopta je došla do Lazića, ali je odbrambeni igrač uspeo da stigne pre njega. Već u sledećem napadu Dijara je gurnuo loptu u prazno, ali je samo za korak Bogunović bio kraći i propala je prilika za izjednačenje.

Poslednju priliku za promenu rezultata imao je Đorđević u 89. minutu. Dugu loptu sa partizanove polovine uhvatio je na poluvolej i probao da iskosa sa leve strane lobuje Demirela, ali je prebacio gol.

U 93. minutu Mehuto Gonzales označio je kraj meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

455 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve