Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.08.2008.

12:19

Antić vratio trojicu igrača

Novi selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić saopštio je spisak od 23 igrača za mečeve sa Farskim ostrvima i Francuskom.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Na spisku nema većih iznenađenja, a povratnici u ekipu za mečeve kvalifikacija za Svetsko Prvenstvo 2010. su Mladen Krstajić, Miloš Krasić i Ivan Ergić. U nacionalnom dresu debitovaće kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš i defanzivac Partizana Ivan Obradović.

Antić je iz tima izostavio nekoliko fudbalera koji su bili deo ekipe pod vođstvom prethodnog selektora Miroslava Đukića. Među njima su Milan Smiljanić, Nenad Kovačević, Pavle Ninkov, Aleksandar Luković, Aleksandar Kolarov, Marjan Marković i Milan Jovanović.

"Nikome vrata reprezentacije nisu zatvorena. Ne želim revoluciju", rekao je Antić i napomenuo da će neke igrače prepustiti selektoru mlade reprezentacije Slobodan Krčmareviću, za meč 7. septembra sa Mađarskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Vladimir Stojković (Sporting Lisabon) i Vladimir Dišljenković (Metalurg Donjeck)

Odbrambeni igrači: Branislav Ivanović (Čelsi), Nemanja Vidić (Mančester Junajted), Ivica Dragutinović (Sevilja), Mladen Krstajić (Šalke 04), Duško Tošić (Verder Bremen), Ivan Obradović (Partizan), Antonio Rukavina (Borusija Dortmund), Gojko Kačar (Herta Berlin).

Igrači sredine terena: Dejan Stanković (Inter), Ivan Ergić (Bazel), Nenad Milijaš (Crvena zvezda), Miloš Krasić (Spartak Moskva), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina), Saša Ilić (Salcburg), Stefan Babović (Nant), Miralem Sulejmani (Ajaks), Boško Janković (Palermo), Zoran Tošić (Partizan).

Napadači: Nikola Žigić (Valensija), Danko Lazović (PSV Ajndhoven), Marko Pantelić (Herta Berlin).

Antić: "Ponosan i privilegovan"

Antić je na čelo tima došao dve nedelje pre početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine - prva utakmica za Srbiju je 6. septembra u Beogradu sa Farskim Ostrvima. Četiri dana kasnije "orlovi" će gostovati Francuzima.

"Izuzetno sam ponosan i privilegovan. Želim da reprezentaciji povratim autoritet, ali nisam došao da živim od prošlosti. Fudbal za mene nije profesija, već strast. Ne volim improvizaciju", kazao je nekadašnji trener Barselone i madridskih rivala Reala i Atletika.

"Vreme nam nije najbolji saradnik, ali ne bih prihvatio ovaj posao da mislim da nisam na nivou obaveza. Radomir Antić 24 sata živi za fudbal", dodao je Antić, koji će kao i njegovi prethodnici, Đukić i Havijer Klemente, nastaviti da živi u Španiji.

Antić je najavio i da će pokušati da u tim privoli i jednog od najtalentovanijih svetskih fudbalera Bojana Krkića, koji je ranije izjavljivao da želi da igra za Španiju, ali to još nije učinio.

"Veliki sam prijatelj sa Bojanovim ocem i ta priča je i dalje otvorena", naveo je srpski selektor.

Antić je naveo i da je o funkciji selektora nacionalnog tima, koju je poslednjih godina više puta odbijao, počeo da razmišlja kada je na junskom Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama video kako fudbal utiče na javnosti.

"Prelomilo je ponašanje navijača Partizana na utakmici sa Fenerbahčeom i bodrenje naše rukometne reprezentacije u Nišu... Takođe sam video da čelnici Fudbalskog saveza Srbije (FSS) veruju u mene, a ja verujem u sebe. Našao sam svoju kuću i tretiraću je sa ljubavlju kakvu zaslužuje", dodao je novi srpski selektor.

Antić, međutim, nije želeo da obeća plasman na Svetsko prvenstvo.

"Nisam od ljudi koji se pred bilo kojim protivnikom osećaju inferiorno, ali ne bavim se prognozama. Bitno je da u svaku utakmicu udjemo sa željom za pobedom. Imamo kvalitetne igrače i uveren sam da ću stvoriti kvalitetan tim... Za to je potreban dobar ambijent na čemu ću insistirati", istakao je Antić.

Predsednik FSS-a Tomislav Karadžić istakao je da je ta organizacija dovodjenjem Antića, iako u rizičnom trenutku, uradio najbolju stvar za srpski fudbal.

"Odlučili smo da prekinemo agoniju. Antić će promeniti situaciju u srpskom fudbalu", rekao je Karadžić i dodao da nemarava da, po isteku kvalifikacija, Antićev dvogodišnji ugovor produži do 2012.

Karadžić, takodje, nije propustio priliku da se ponovo obračuna sa prethodnim selektorom, koga doduše nije direktno pomenuo.

"Više ne sme da se desi da se reprezentacija preda ljudima kojima ona ne pripada. Onima bez iskustva, rezultata, harizme, slabašnima. Posledice su pogubne, a mi smo najbolji primer. Izgubili smo kult reprezentacije, autoritet, poslednju pobedu ostvarili smo u novembru, a na naše utakmice dolazi po 500 ljudi", kazao je Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

277 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve