Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.08.2008.

14:49

Đukić: "Otišao sam zbog Karadžića"

Dosadašnji selektor Srbije Miroslav Đukić rekao da je smenjen zbog sukoba sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Đukić je izjavio da je njegova smena sa pozicije selektora nacionalnog tima Srbije bila neminovna zbog sukoba u kojem je bio sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Tomislavom Karadžićem. Đukić je naveo da je do razmirica sa čelnikom FSS došlo još dok je vodio fudbalere Partizana, a Karadžić bio predsednik kluba, nakon što su "crno-beli" tri utakmice odigrali nerešeno.

"Kada je Karadžić prešao u FSS, znao sam da će nastati moje muke. Niko nije ulazio dublje u prirodu našeg sukoba, nego se u javnosti stvarala lažna slika o našim odnosima", rekao je Đukić na konferenciji za novinare.

Mladi stručnjak kaže da je do kulminacije sukoba došlo na Olimpijskim igrama u Pekingu, kada je Karadžić od njega zahtevao da pusti reprezentativca Ljubomira Fejsu uoči utakmice Partizana protiv Fenerbahčea u kvalifikacijama za Ligu šampiona. On se tome usprotivio, a igrači su, kako je naveo, sami došli do zaključka kako nije uputno da iko napusti državni tim jer bi tada nastao "haos u reprezentaciji".

"I da sam pustio Fejsu da se vrati u Beograd, siguran sam da bih bio uklonjen sa kormila državnog tima. U olimpijskoj ekipi bi došlo do totalnog raspada, a onda bi me smenili čelni ljudi fudbalske organizacije sa drugim kvalifikacijama", smatra Đukić.

On je dodao da je tokom osmomesečnog mandata nastojao da uigra reprezentaciju za predstojeće kvalifikacije za prvenstvo sveta 2010. godine u Južnoj Africi.

"Osim utakmice u Kijevu protiv Ukrajine, četiri ostala meča su delovala sasvim dobro, ali rukovodstvo saveza nije imalo strpljenja. Nisam hteo da tražim alibi i da u prijateljskim susretima igramo protiv slabih reprezentacija. Zato sam i tražio da proverimo sposobnosti protiv jakih rivala pošto rezultat nije bio u prvom planu", istakao je Đukić.

Đukić je pred brojnim novinarima rekao da opšta situacija u našem fudbalu nije dobra, pre svega zbog toga što se stvara princip improvizacije, što moderni fudbal ne trpi.

"Kod nas su takvi odnosi da svako svakom duguje i da jedan od drugog zavise. U takvim okolnostima je teško raditi i ne vidim zbog toga perspektivu našeg fudbala", rekao je Đukić.

Sada već bivši selektor reprezentacije Srbije u narednom periodu verovatno će produžiti razgovore sa moskovskim Spartakom, koji je hteo da ga angažuje još pre nekoliko meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve