Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.08.2008.

14:56

Jagodina dobila evropski stadion

Novajlija u fudbalskoj Superligi Srbije, ekipa Jagodine, dobila je nov stadion sa 15.000 sedišta, izgrađen po standardima UEFA.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Uz stadion se nalaze i upravna zgrada površine 1.500 metara sa prostorom za teretanu, antidoping kontrolu, ambulantu, konferencije za štampu i četiri svlačionice. Premijernu utakmicu na novom stadionu i prvu u Superligi kao domaćin Jagodina će odigrati u subotu protiv Borca iz Čačka.

"Sedišta na tribinama su anatomska, na stadionu je i posebna loža za zvanice. Zapadna tribina je pokrivena, a u planu je da krov dobiju istočna i severna strana, tako da će stadion na kraju dobiti oblik školjke", objasnio je predsednik kluba Goran Milanović.

"Glavni stadion, u čijem su sklopu još tri pomoćna terena, dobiće uskoro reflektore, što će omogućiti odigravanje noćnih utakmica", napomenuo je Milanović i dodao da je kompletan objekat pod video nadzorom.

Stadion Jagodine nalazi se u kompleksu Jagodinskog sportskog saveza, gde su i sportska hala, igrališta za tenis, Akva park, ZOO vrt, Muzej voštanih figura i letnja pozornica "Potok", a udaljen je oko 500 metara od centra grada.

"U ovom delu je intenzivna gradnja i ar zemljišta je dostigao cenu od 12.000 evra, a do pre samo dve godine niko ga nije hteo ni džabe i bio je obrastao u trnje i divlju kupinu", rekao je Tanjugu gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma.

U neposrednjoj blizini stadiona u toku je gradnja objekta sa 24 sprata, koji će biti najviša zgrada u Pomoravlju i ovom delu Srbije. Na vrhu će se nalaziti hotel-vidikovac za smeštaj sportskih klubova i reprezentacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve