Nova vest
Fudbal

Subota, 19.07.2008.

14:01

Bjeković direktor reprezentacije?

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalski savez Srbije započeo je reorganizaciju na svim nivoima, a novi direktor svih reprezentativnih selekcija mogao bi da postane Nenad Bjeković, prenosi "Sport". Beogradski dnevnik eksluzivno je preneo, pozivajući se na dobro obaveštene izbore, da bi bivši igrač, trener i direktor Partizana, trebalo da preuzme rukovodeće mesto u nacionalnom savezu.

Bjeković, koji je rođen 1947. godine, igračku afirmaciju je stekao u 'crno-belom' dresu, u kojem je odigrao 379 utakmica i postigao 191 gol.

On je igrao i za mladu i 'A' selekciju Jugoslavije, a bio je i član Nice.

Kasnije se okušao i kao trener, nekoliko godina bio je član stručnog štaba Partizana, a kasnije i trener, koji se okitio sa dve titule državnog prvaka.

Bjeković je dugi niz godina bio sportski direktor 'crno-belih', ali je zbog loših rezultata tima u sezonama 2005/2006 i 2006/2007 i optužbi da je finansijski oštetio klub zatražena njegova smena, kao i predsednika Ivana Ćurkovića i generalnog sekretara Žarka Zečevića.

Bjeković je podneo ostavku na mesto sportskog direktora 16. maja 2007. godine, ali je ostao u klubu na mestu savetnika predsednika za sportska pitanja.

Podsetimo da je Bjeković krajem prošle godine izjavio da ne bi imao ništa protiv da preuzme neku funkciju u Fudbalskom savezu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve