Nova vest
Fudbal

Petak, 18.07.2008.

22:16

Remi i tuča Partizana i Beitara

Fudbaleri Partizan odigrali su nerešeno, 2:2 sa izraelskim Beitarom, u poslednjem trening meču na pripremama u Švajcarskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je prekinut u 89. minutu pošto su, posle koškanja golmana "crno-belih" Mladena Bžovića sa jednim izraelskim igračem, priletela još dva fudalera Beitara i tada je nastala velika gužva zbog koje je sudija prekinuo meč. U trenutku prekida rezultat je bio 2:2 – „crno-beli“ su dva puta stizali prednost protivnika, a golove su postigli Veljko Paunović u 30. minutu i Nenad Đorđević u 85. minutu.

Sve je počelo u 17. minutu, kada su isključeni sa pravom zamene Moreira i Vašington, pošto je igrač Beitara napucao u glavu loptom Moreiru, a ovaj krenuo da mu vrati. Izraelci su sve vreme igrali dosta grubo i provocirali su od početka utakmice.

Ipak, i pored toga "crno-beli" su pružili dobru igru, posebno u prvom delu, i u 30. minutu 'prvenac' je postigao Veljko Paunović. Posle prekida sa leve strane, Tošić je centrirao, a Paunović sačekao loptu na drugoj stativi i sproveo je u mrežu.

U 43 minutu, danas odlični Ljajić posle solo prodora izvanredno šutira sa 16 metara, ali se isprečila stativa. U 45 minutu Paunović idealno upošljava Diaru, a ovaj za koji santimetar šutira pored gola. Krajem prvog poluvremena posle jednog pogibeljnog starta Izraelaca, povredio se Obradović, pa ga je na poluvremenu zamenio Miljković, a Knežević je celo drugo poluvreme igrao levog beka.

Drugo poluvreme Partizan je krenuo istim tempom, držao igru u svojim rukama, a Beitar se opredelio za kontre. Prvu šansu imao je Tošić posle odličnog pasa Paunovića, ali mu lopta pred samim golom beži golmanu u ruke. Ponovo Paunović odlično asistira u 69 minutu, ovoga puta Diari, ali “mamba” ne uspeva da je gurne pored istrčalog golmana u prazan gol. I Lazić je imao odličan prodor kada je mogao da opali sa 16 metara, ali je ušao u dribling, centrirao sa desne strane i šansa je otišla u nepovrat.

Izraelci su pripretili u 82 minutu, ali je Ngambi izvanredno intervenisao i sa same gol linije otklonio opasnost.

U 83 minutu, Beitar postiže gol, kada je posle kornera lopta odbijena na 20 metara, neko je šutnuo po zemlji i lopta završava u mreži. Crno-beli su izjednačili u 85 minutu, opet posle prekida. Tošič odlično centrirao, a Đorđević ispred prve stative sa oko 15 metara glavom "vraća" loptu u suprotni ugao.

Tokom vikenda „crno-beli“ će odraditi poslednje treninge u Švajcarskoj, a u nedelju uveče vraćaju se u Beograd. Generalna proba .pred početak kvalifkacija za Ligu šampiona očekuje ih u sredu sa Olimpikom iz Liona.

Partizan: Mladen Božović, Đorđević, Knežević, Sikimić (Ngambi 75), Obradović (Miljković 46), Žuka, Fejsa (Lazić 75), Moreira (Ljajić 17), Tošić, Paunović (Čadikovski 75), Diarra (Bogunović 84).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve