Nova vest
Fudbal

Petak, 18.07.2008.

20:47

Ferguson:Ronaldo definitivno ostaje

Ser Aleks Ferguson potvrdio je da će Kristijano Ronaldo nositi dres Mančester Junajteda i naredne godine.

Izvor: Andrijana Žikić

Autor:Andrijana Žikić

Default images

„Slobodno mogu da kažem da će on biti igrač Mančester Junajteda i naredne sezone. Bio sam na odmoru, i da budem iskren, nisam želeo da ga prekidam, ali on je insistirao da se vidimo. Otišao sam u Portugal prošle nedelje i razgovor je prošao bez problema“, izjavio je u petak Ferguson, čime je opovrgao sve glasine vezane za transfer Kristijana Ronalda u Real Madrid.

Ronaldo, najbolji igrač Premijer lige u poslednje dve sezone, u medijima je često povezivan sa Real Madridom, naročito posle intervjua datog jednoj španskoj televiziji pre dva meseca, u kome je rekao kako razmišlja o svojoj budućnosti u Junajtedu.

Trener Mančester Junajteda je nakon susreta sa Portugalcem izjavio novinarima na pres konferenciji održanoj u Južnoj Africi da napadač njegovog tima ne odlazi nigde.

Dvadesettrogodišnji napadač je operisao zglob pre 11 dana i trenutno se nalazi na oporavku zbog koga će morati da napravi tromesečnu pauzu na startu sezone. Time će najbolji golgeter Premijer lige za sezonu 2007/2008. propustiti mečeve kao što su gostovanja Liverpulu i Čelsiju u septembru .

Ne želimo da rizikujemo, mi to prosto ne činimo. Ronaldo se oporavlja i tako će biti i u naredne četiri nedelje, posle kojih će se priključiti saigračima na treninzima. Da, to obuhvata prve mečeve Premijer lige i Lige šampiona, ali naš cilj je da oporavljene igrače vraćamo na teren kada su sto posto spremni. Tako će biti i u slučaju Kristijana Ronalda“, rekao je Ferguson.

Ekipa Mančester Junajteda nalazi se u Južnoj Africi gde je otpočela pripreme pred novu sezonu.

Prva zvanična utakmica Crvene đavole očekuje 10.septembra kada sa Portsmutom igraju za Komjuniti Šild. Premijer liga počinje 16.avgusta, a u prvom kolu dan kasnije Mančester Junajted će dočekati Njukastl. Start Lige šampiona zakazan je za 16.septembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve