Nova vest
Fudbal

Petak, 18.07.2008.

17:01

Đukić objavio preliminarni spisak

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije objavio je preliminarni spisak za Peking, na koji je stavio najjači mogući tim.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Na Đukićevom spisku nalaze se golmani Vladimir Stojković, Saša Stamenković i Željko Brkić. Odbrana: Pavle Ninkov, Nenad Tomović, Gojko Kačar, Slobodan Rajković, Duško Tošić, Aleksandar Kolarov i Ivan Obradović. Vezni igrači: Milan Smiljanić, Nikola Gulan, Ljubomir Fejsa, Predrag Pavlović, Vladimir Bogdanović, Zoran Tošić, Dušan Tadić, Stefan Babović. Napad: Đorđe Rakić i Filip Đorđević.

Đukić je, iako se tome prvobitno protivio novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, na spisak uvrstio i članove Partizana i Crvene zvezde, koji će u vreme održavanja Olimpijskih igara igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, odnosno Kup UEFA.

Potpredsednik FSS Dragan Đorđević, ipak, na današnjoj konferenciji za novinare saopštio je da je Izvršni odbor te organizacije jednoglasno podržao nameru selektora da u Peking vodi najjači tim.

Đukić, neće moći da računa na napadača Ajaksa Miralema Sulejmanija, koji se povredio, što će morati da dokaže i pred lekarskom komisijom FSS.

"Nije reč o nepoverenju, jednostavno želimo da poštujemo proceduru", rekao je Đukić, koji će do ponedeljka u tim pozvati još dvojicu igrača, pošto u Peking može da vodi 22 fudbalera.

Najozbiljniji kandidati su napadač Herte Marko Pantelić i vezista Salcburga Saša Ilić, koji bi u tom slučaju, uz golmana Vladimira Stojkovića, bili jedini igrači u timu rođeni pre 1985. godine.

"Pantelić i Ilić su izrazili veliku želju da igraju na Olimpijskim igrama, ali je problem što njihovi klubovi ne moraju da ih puste, pošto imaju više od 23 godine", pojasnio je Đukić.

Srbija će u Pekingu igrati u Grupi A, u kojoj su i Australija, Obala Slonovače i Argentina.

Prvu utakmicu igraće 7. avgusta sa Australijom u Šangaju, gde će tri dana kasnije odmeriti snage i sa Obalom Slonovače. Grupnu fazu takmičenja završiće 13. avgusta duelom sa Argentinom u Pekingu.

"Problem je što osim Pavla Ninkova u Srbiji nemamo kvalitetnog desnog beka starog do 23 godine. U slučaju povrede Ninkova će menjati Predrag Pavlović ili Nenad Tomović. Povreda Sulejmanija stvorila nam je probleme i u špicu", ocenio je Djukić.

"Orlovi" će pripreme početi 24. jula u Beogradu, dva dana kasnije će otputovati u Čangčun gde će odigrati prijateljske utakmice sa istoimenim fudbalskim klubom, a prethodno i sa Kinom. Potom će otputovati u Šangaj gde će odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom tog grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve