Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.07.2008.

22:10

Đukić: "Ne odustajem od odluke"

Miroslav Đukić izjavio je da neće voditi ekipu Srbije na OI u Pekingu ako ne bude mogao da izabere najbolje igrače.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

U intervjuu Večernjim novostima Đukić je rekao da "ne može da shvati i prihvati da nije bitno šta će reprezentacija Srbije da uradi u Kini" i rekao da "neće odustati od odluke da vodi najbolje u Kinu".

"To je smejurija, zaista ne mogu da shvatim i prihvatim da nije bitno šta će reprezentacija Srbije da uradi u Kini," rekao je Đukić za Večernje novosti, "Ovo nema smisla, moram svime da se bavim osim fudbalom, a postavljen sam da selektiram, pravim igru i rezultate. Zašto se onda trudimo, pripremamo, kada to neki hoće da izbrišu kao gumicom."

Đukić kaže da ostaje pri stavu da vodi najbolje igrače na Olimpijske igre i da nisu u pitanju samo trojica igrača Partizana.

"Onda će i Zvezda tražiti isti tretman, pa Vojvodina, i ona igra u Evropi. Zašto bi Ajaks pustio Sulejmanija ako takvu obavezu nema Partizan. Pravila FIFA su jasna, a i normalno je da na Olimpijske igre idu samo najkvalitetniji igrači do 23 godine i trojica starijih, koji dobiju klupsku dozvolu. Ja drugačije ne mogu da shvatim svoju poziciju. Ja ne mogu da planiram da u Kinu idemo na zabavu, da se malo preznojimo, kao što je to bilo u Atini pre četiri godine, kada smo prošli kao bosi po trnju.

Ja neću da blatim ni Savez, ni sebe, u krajnjem slučaju, ni te igrače koji će deliti megdan sa sjajnim reprezentacijama..." rekao je Đukić, "U Kinu neću na provod, u to budite sigurni. Ja sam profesionalac, maksimalno posvećen poslu koji obavljam, za mene je nešto najviše i najsvetije predstavljati Srbiju. I sigurno neću ustuknuti."

Đukić je rekao da sa novim predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Tomislavom Karadžićem nije razgovarao.

"Želim da čujem šta će meni lično reći, ne ulazeći u to šta je i da li je preuranjeno govorio za medije. Da i ja predsednika pitam, zar i njemu i meni, koji smo u FS Srbije, nije prevashodan interes - reprezentacija Srbije?"

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da ostaje pri onom što je rekao i najavio da će razgovarati sa Đukićem "za dan-dva".

"Znam ja stav Đukića, ali ne bi bilo primereno da se predsednik i selektor prepucavaju preko novina. Kažem, razgovaraćemo i onda ćete znati šta smo se dogovorili. Ono što mogu da kažem jeste samo to da će presuditi interes srpskog fudbala," rekao je Karadžić a prenele Večernje novosti od četvrtka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve