Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.07.2008.

19:19

Spasojević: "Nismo znali programe"

Izvor: B92, zvanični sajt kluba

Autor:B92, zvanični sajt kluba

Default images

Dan posle izbora Tomislava Karadžića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije predsednik Crvene zvezde Toplica Spasojević prokomentarisao je skupštinu FSS i situaciju u Crvenoj zvezdi. Crvena zvezda ostala je neutralana na glasanju za izbor novog predsednika.

Odlučili smo da zauzmemo takav stav jer nismo imali prezentovane ideje i programe kandidata. Neophodno je bilo blagovremeno obavestiti javnost o imenima kandidata za čelnu funkciju u našem fudbalu, a ne čekati do poslednjeg dana uoči sednice Skupštine FSS.

Uostalom, izabrani kandidat nije ni izneo svoj program pre imenovanja, tako da je ostalo nepoznato šta je njegova vizija, koje su mu ideje, šta je sa razvojem klupskog i reprezentativnog fudbala u Srbiji. Smatramo da je kandidat morao da prezentuje fudbalskoj javnosti strategiju razvoja srpskog fudbala u naredne 4 godine, a za to smo ostali uskraćeni.

Crvena zvezda se zalaže za korenite promene u domaćem fudbalu koje obuhvataju sve strukture Saveza. Jasno je da nećemo sedeti skrštenih ruku i čekati da stvari nastavljaju da tapkaju u mestu, jer je sadašnja situacija nedopustiva. Gospodina Tomislava Karadžića izabrala je Skupština Fudbalskog saveza Srbije većinom glasova, ali bez podrške Crvene zvezde,“ prokomentarisao je Spasojević.

Spasojević je pričao i o odlasku Marka Miškovića iz Upravnog odbora beogradskog kluba. Neki mediji objavili su da je sin vlasnika kompanije ’Delta’ odlučio da se potpuno povuče, a Spasojević kaže da Mišković ostaje u Zvezdi.

Budite uvereni da Crvena zvezda neće dozvoliti da se u narednom periodu na bilo koji način naruši ugled kluba ili favorizuje bilo koji drugi domaći klub. Odmah ćemo reagovati na odgovarajući način, kao najtrofejniji i najpopularniji klub sa ovih prostora. Tačno je da je gospodin Mišković bio izričito protiv imenovanja gospodina Karadžića i odlučio je privremeno da zamrzne svoj status u UO Crvene zvezde, što znači da on i dalje ostaje član najvišeg klupskog organa. To je njegov lični stav koji svi u klubu poštujemo,“ rekao je Spasojević za klupski sajt.

Predsednik Crvene zvezde kaže da je zadovoljan tempom radova na terenu stadiona i da prelazni rok za njegov klub još traje.

Sve teče po zacrtanom planu, postavljen je drenažni sistem. Grejači će biti postavljeni narednih dana i kako smo informisani radovi bi trebalo da se okončaju u predviđenom roku. Izvođači radova naišli su na izvesne probleme prilikom podizanja prethodne travnate podloge i to je usporilo rad, a ne kako su neki tvrdili, neizmirene finansijske obaveze prema izvođaču.

Veliki radovi su u toku i na pomoćnom terenu prvog tima, kao i na jednom od terena Zvezdine omladinske škole, gde će biti postavljen najmoderniji teren sa veštačkom travom. Sve su to investicije koje iziskuju velika sredstva, ali su nam u ovom momentu neophodne,“ kaže Spasojević

Ekipa je na pripremama u Sloveniji, a sportski direktor kluba Bunjevčević i dalje tvrdi da će Crvena zvezda angažovati još tri vrhunska pojačanja.

Prelazni rok nije završen za Crvenu zvezdu. Još nekoliko igrača se nalazi na spisku naših želja. Sportski direktor Goran Bunjevčević intenzivno radi na pronalaženju odgovarajućih zamena igračima koji su otišli u letnjem prelaznom roku. Šef stručnog štaba ukazao nam je na to gde se moramo pojačati, naš je zadatak da dovedemo odgovarajuće igrače.

Narednih dana planira se odlazak u Sloveniju najužeg rukovodstva kluba koje će posetiti ekipu i pružiti podršku igračima i članovima Stručnog štaba. Nametnut je žestok tempo na pripremama, trener Zeman ima novu koncepciju u radu, ali sam ubeđen da će do početka sezone Crvena zvezda biti odlično pripremljena.“

Predsednik FK Crvena zvezda najavio je za kraj ove nedelje novu sednicu Upravnog odbora kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve