Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.07.2008.

17:49

Ništa od utakmice Kosovo - Brazil

Ministarka za sport i omladinu Snežana Samardžić-Marković potvrdila je da nije odobreno odigravanje utakmice Kosovo – Brazil.

Izvor: Beta

Autor:Beta

Default images

Svetska fudbalska federacija nije odobrila odigravanje prijateljske utakmice koju je tražio kosovski savez. "Već smo u akcionom planu, a to je dostupno javnosti, dali uputstvo savezima da se u svojim međunarodnim federacijama bore protiv prijema takozvane Republike Kosovo u međunarodne saveze", kazala je Samardžić-Marković.

Ona je naglasila da je taj zajednički napor države i sporta uspeo u odbojci i fudbalu.

"Dok god UN ne priznaju Kosovo, a to se neće nikada dogoditi, mi imamo argument kojim možemo to da zahtevamo od međunarodnih federacija", naglasila je Samardžić-Marković.

Prištiski mediji su u utorak javili da je Fudbalska federacija Kosova potvrdila da će 25. jula u Ženevi igrati prijateljski meč sa olimpijskom reprezentacijom Brazila.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković rekao je da je FSS odmah saznao da utakmice neće biti.

"Kada smo iz medija to saznali, sa nama u društvu bila je Eva Paskije, predstavnik Razvojnog programa FIFA. Ona se odmah raspitala i saznala da je sa Kosova stigla molba za odigravanje utakmice, ali da ona nije ni razmatrana", rekao je Laković.

Generalni sekretar je kazao da je FSS odmah pisao fudbalskom savezu Brazila i obavestio ga da Kosovo nije član FIFA i da ne može da igra utakmice bez dozvole FSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve