Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.07.2008.

10:40

Ronaldinjo u Milanu

Brazilac Ronaldinjo prešao je iz Barselone u Milan za 21 milion evra. Igrač će u sredu nakon lekarskog pregleda potpisati trogodišnji ugovor.

Izvor: Aleksandar Kovačević

Autor:Aleksandar Kovačević

Default images

Ronaldinjo bi trebao da zarađuje oko 6,5 miliona evra po sezoni. Barselona će dobiti dodatna 4 dodatna miliona evra ukoliko se Milan kvalifikuje u Ligu šampiona. Najbolji igrač sveta po izboru FIFA 2004. i 2005. godine u Barsi je igrao poslednjih pet sezona i osvojio je dve uzastopne titule španskog šampiona (2004, 2005), Ligu šampiona (2006) kao i Zlatnu loptu 2005.

Ronaldinjo je još od „El klasika“ u decembru bio vam prvog tima, što zbog loše forme, što zbog privatnog života koji se nije svideo treneru Rajkardu. Kada je novi trener Barse Pep Gvardiola izjavio da ne računa na usluge Brazilca u sledećoj sezoni, odlazak Dinja sa Kamp Noua bio je samo pitanje vremena.

Iako je poslednjih godinu dana više bio u tabloidima nego na terenu, kada se sva prašina oko njegovog odlaska slegne, može se reći da je Ronaldinjo bio jedan od najboljih igrača Barselone u istoriji, ne samo zbog onoga što je osvojio, nego i zbog njegovog učešća u stvaranju nove fudbalske ere na Kamp Nou.

Neki njegovi potezi će se dugo pamtiti, kao što su oni u Ligi šampiona 2004. protiv Milana i Čelsija. Biće i upamćen kao igrač koji je gotovo sam doveo Barselonu do titule evropskog prvaka.

Pored Milana u igri za dovođenje Brazilca bili su i Čelsi koji je odustao i Mančester Siti koji je poslao veću ponudu od Milana ali se Ronaldinjo odlučio za San Siro.

Biće zanimljivo videti može li se Ronaldinjo vratiti u formu u kojoj je bio dok je igrao u Španiji i kako će se snaći protiv grube italijanske odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve