Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.07.2008.

19:40

Meklaren doveo Rajkovića u Tvente

Reprezentativac Srbije Slobodan Rajković igraće sledeće sezone za holandski Tvente.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nekadašnji defanzivac OFK Beograda i PSV-a, a trenutno i dalje član Čelsija, stigao je u Tvente na jednogodišnju pozajmicu iz londonskog kluba. 19-godišnji štoper je već nastupao u holandskom prvenstvu, takođe kao pozajmljen igrač, u PSV-u, za koji je prošle sezone odigrao 13 utakmica.

Novi trener Tventea, nekadašnji selektor reprezentacije Engleske Stiv Meklaren bio je oduševljen dolaskom mladog srpskog fudbalera.

"Drago mi je da smo doveli tako mladog igrača. Radi se o proverenom igraču, a ja sam ga gledao prošle sezone dok je igrao za PSV, protiv Fjorentine u Kupu UEFA. Kada smo dobili priliku da ga dovedemo, odmah smo reagovali. Mnogi klubovi, naročito u Engleskoj, su želeli da ga vide u svojim redovima. Želim da imam dobre igrače na svim pozicijama, a Rajković može da igra na više mesta", rekao je Meklaren za zvanični sajt Tventea.

Rajković je član Čelsija od 2005. godine, ali do sada nije odigrao nijedan meč za engleski klub. Tokom prve sezone igrao je kao pozajmljen igrač za matični OFK Beograd, da bi zatim bio prosleđen PSV-u. Ove godine je debitovao za 'A' tim Srbije.

Tvente je zauzeo četvrtu poziciju u prvenstvu Holandije, ali će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, nakon pobede nad Ajaksom u doigravanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve