Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.07.2008.

10:38

Đukić skratio spisak za OI

Selektor Srbije Miroslav Đukić skratio je prvobitni spisak od 49 imena kandidata za Olimpijski turnir u Pekingu.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Na njemu više nema onih za koje se i očekivalo da neće putovati u Kinu, Stankovića, Dragutinovića, Vidića, Jovanovića, Ilića. Đukić će do 23. jula morati da odredi konačnih 18 imena, među kojima će biti igrači rođeni posle 1. januara 1985. godine, kao i trojica starijih. Za razliku od fudbalera ispod 23 godine, klubovi nemaju obavezu da puste svoje prvotimce koji su prešli tu starosnu granicu.

Zato Fudbalski savez Srbije vodi naporne pregovore sa Sportingom, Čelsijem i PSV-om kako bi Đukić mogao da povede u Peking Vladimira Stojkovića, Branislava Ivanovića, Danka Lazovića ili Nikolu Žigića.

"Spisak se sužava, u glavi već imam tim koji će putovati na olimpijski turnir, ali sve zavisi od starijih igrača o kojima još razgovaramo. Ne bih da pominjem konkretna imena, mada se vode pregovori sa klubovima i lako možete da ih saznate. Problem je samo što ekipe nemaju obavezu da ih puste, tako da je sada samo u pitanju dogovor i njihova dobra volja", kaže Đukić.

Situacija je bolja sa igračima ispod 23 godine, kao na primer sa Gojkom Kačarom, iako Herta u kvalifikacijama za Kup UEFA igra od 1. kola.

"Tu nema nikakvih problema, klubovi znaju svoje obaveze i dužni su da ih ispoštuju", dodao je selktor Srbije.

To se odnosi i na srpske klubove, naročito na Partizan koji ima četiri potencijalna reprezentativca Obradovića, Tošića, Fejsu i Jovanovića, a 29. jula počinju kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Za mene je prioritet reprezentacija Srbije. To znači da ću pozvati sve one za koje smatram da su mi potrebni. Ukoliko neko misli drugačije, možemo da razgovaramo. Možda će neko izaći i reći da su prioriteti Partizan i Crvena zvezda. Za Olimpijske igre prijaviću 16 fudbalera i dva golmana, a četvorica igrača ostaće na rezervnom spisku",izjavio je Đukić za Blic.

Miroslav Đukić pozive za put u Peking može da uputi i Dušku Tošiću (Verder), Aleksandru Kolarovu (Lacio), Slobodanu Rajkoviću (PSV), Milanu Smiljaniću (Espanjol), Nikoli Gulanu (Sampdorija), Ivanu Radovanoviću (Atalanta), Miralemu Sulejmaniju (Ajaks), Filipu Đorđeviću, Stefanu Baboviću (Nant).

Od fudbalera iz domaćeg šampionata učešću na Olimpijskim igrama mogli bi da se nadaju Pavle Ninkov, Nenad Tomović, Vladimir Bogdanović (Crvena zvezda), Nebojša Skopljak, Nenad Krstičić, Andrija Kaluđerović (OFK Beograd), Predrag Pavlović (Napredak), Dušan Tadić (Vojvodina)...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve