Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.07.2008.

22:07

Zenit raspucan, derbi Dinamu

Šampioni Rusije fudbaleri Zenita deklasirali su Tom 5:1, u meču 12. kola ruske Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvo kolo posle pauze zbog Evropskog prvenstva donelo je niz iznenađenja – Terek je savladao Spartak 3:1, Amkar je u Moskvi savladao Lokomotivu 1:0, a Dinamo je kao gost dobio gradski derbi sa ekipom CSKA – 2:0.Moskovski derbi odigran je po vlažnom veštačkom terenu Lužniki stadiona, a dva igrača su zaradila crveni karton.Dinamo sada zauzima drugu poziciju sa pet bodova zaostatka za vodećim Rubinom iz Kazanja.

Navijači CSKA očekivali su pobedu, koja bi donela izjednačenje na tabeli sa Dinamom. Napadač da Silva Rikardo Hesus već je u trećem minutu imao izvanrednu priliku.

Dinamo je osvetio taj promašaj i u prvoj prilici postigao gol u 11. minutu. Migel Dani je asistirao Igoru Semšovu koji je bio strelac.

Početkom drugog poluvremena Dinamo je povećao prednost, kada je Anton Grigorijev faulirao Semšova u kaznenom prostoru. Grigorijev je dobio crveni karton, a sa bele tačke precizan je bio Denis Kolodin. Strelac je zaradio žuti karton zato što je loptu šutnuo na tribine, a kada je kasnije faulirao Jurija Žirkova, dobio je i crveni karton.

Iz slobodnog udarca CSKA je umalo izjednačio pošto je Žirkov pogodio prečku. To je bila treća pobeda Dinama na strani, a klub trenutno zauzima drugo mesto sa pet bodova iza lidera Rubina iz Kazanja.

Zenit je bez povređenog Pogrebnjaka i suspendovanog Aršavina blistao protiv Toma. Dva gola Fajzuljina, dva gola Timoščuka i jedan Širokova bila su dovoljna da domaćin na poluvreme ponese prednost od 5:1. U nastavku golova nije bli, ali isključenja jeste – Križanac je isključen u 64, a gostujući igrač Katinsus 13 minuta kasnije.

Terek – Spartak Moskva 3:1
CSKA – Dinamo 0:2
Zenit – Tom 5:1
Lokomotiv – Amkar 0:1
Krilja Sovjetov – Rubin Kazanj 2:2
Luč Energija – Himki 1:1
Spartak Naljčik – Šinjik Jaroslav 2:1

Meč između Saturna i FK Moskve odložen je zbog nastupa ekipe iz Podmoskovlja u Intertoto kupu.

Tabela posle 12 kola:
1. Rubin 26
2. Amkar 22 (meč manje)
3. Dinamo 21
4. Spartak M 20
5. Lokomotiv 19 (meč manje)
6. Krilja Sovjetov 17
7. Spartak-Naljčik 16 (meč manje)
8. Terek 15 (meč manje)
9. CSKA 15 (dva meča manje)
10. Saturn 12 (meč manje)
11. Tom 12
12. Moskva 11 (meč manje)
13. Zenit 10 (pet mečeva manje)
14. Šinjik 9
15. Luč-Energija 8 (meč manje)
16. Himki 8

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve