Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.07.2008.

19:49

IT kup: Odlični Skandinavci

Skandinavski klubovi ostvarili su dobre rezultate u prvim mečevima druge runde Intertoto kupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Švedski Elfsborg pobedio je u Edinburgu predstavnika Škotske Hajbernijan rezultatom 2:0, dok je norveški Rosenborg rutinski u litvanskom Panevežisu savladao Ekranas 3:1. OB Odense je u Finskoj savladao TPS Turku 2:1, Riga je pobedila irski Bohemijans 1:0, dok su u Skoplju Renova i Bnei Saknin igrali 2:2. OFK Beograd je protiv Panioniosa stekao minimalnu rpednost pred revanš.

Legendarni Ruar Strand, veteran Lige šampiona i norveške reprezentacije, postigao je prvi gol za RBK u Litvaniji, a iako je domaćin izjednačio, Norvežani su obezbedili trijumf do isteka prvog sata.

Elfsborg je na Ister Roudu igrao fenomenalno i šokirao škotsku ekipu. Golove za Šveđane postigli su Emir Bajrami u prvom i Andreas Augustson u drugom delu meča.

U nordijskom okršaju u Turkuu Danci su postigli sva tri gola, ali je Odense slavio samo 2:1. Fal je doneo plavo-belima prednost posle pet minuta, izjednačio je autogolom veteran Tomas Helveg, ali je pobedu OB-u doneo u 84. minutu Serensen.

Na Gradskom stadionu u Skoplju, gde Renova igra evropske mečeve, jer im stadion u Džepčištu ne ispunjava uslove, Izraelci su ostvarili minimalnu pobedu. Halaila je u 37. minutu iz penala pogodio za 1:0, prednost je povisio Raba u 65. minutu, a minut kasnije Angeloski postavlja konačnih 1:2.

Grashopers - Besa 2:1
Teplice - Honved 1:3
Černomorec Burgas - Gorica 1:1
Žerminal Beršot - Nefči 1:1
Saturn - Ecela 7:0
Šturm - Šahtjor Soligorsk 2:0
Grbalj - Sivasspor 2:2
Tiraspolj – Tavrija Simferopolj 0:0
Hibernijan - Elfsborg 0:2
FK Riga - Bohemijans 1:0
Renova - Bnei Saknin 1:2
Ekranas - Rosenborg 1:3
OFK Beograd - Panionios 1:0
TPS Turku - OB Odense 1:2

Revanši su na programu sledećeg vikenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve