Nova vest
Fudbal

Subota, 05.07.2008.

21:45

Čakar: ''Najlepše u Partizanu''

Posle dvadeset godina bavljenja profesionalnim fudbalom Damir Čakar je okončao karijeru.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Odigrao je 560 utakmica i postigao 288 golova. Tri puta je oblačio dres reprezentacije SR Jugoslavije.

''Došlo je vreme da kažem zbogom velikoj ljubavi – fudbalu, kojem sam posvetio 20 godina. Nagovarali su me poslednjih dana da nastavim da igram, ali nisam želeo da promenim odluku. Dolaze mlađe snage, ustupiću im mesto. Posle svega, smatram da je vreme da se povučem'', rekao je Čakar.

Igrao je za Borac iz Čačka, Partizan, Šateru, Smederevo, Sutjesku, Rudar, Mogren kao i mlađe kategorije Budućnosti. Ipak izdvaja nastupe u crno-belom dresu.

''Gde god da sam igrao, ostavljao sam dubok trag, ali sam najdražih sedam godina proveo u Partizanu. Tada sam postao i igrač i čovek, kakav sam danas. Pogodak iz jedanaesterca protiv Njukasla i plasman u Ligu šampiona s Partizanom pamtiću do kraja života'', izjavio je Čakar.

Damir Čakar se nalazi na jedanaestom mestu večite liste strelaca Partizana sa 148 golova. Samo jedan pogodak mu je nedostajao da bude na desetoj poziciji sa Markom Valokom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve