Nova vest
Fudbal

Petak, 04.07.2008.

14:46

Petrović nije više selektor Kine

Fudbalska federacija Kine odlučila je da ne obnovi ugovor sa dosadšnjim selektorom svoje nacionalne selekcije srpskim stručnjakom Vladimrom Petrovićem Pižonom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Razlog je neuspeh u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi, objavili su kineski mediji. Petrović je na mestu šefa stručnog štaba kineske selekcije angažovan septrembra prošle godine.

Pedesettrogodišnji Petrović bio je 2005. godine proglasen za najboljeg trenera kineske prve lige, pošto je uspešno predvodio prvoligaški Dalijen sa kojim je osvojio titulu prvaka i Kup Kine.

"Nikada neću zaboraviti vreme koje sam proveo kao trener u Kini", rekao je Petrović i koji je uzroke neuspeha objasnio u činjenici da je kasno preuzeo reprezentaciju.

"Nije bilo vremena da bilo šta promenim", rekao je bivši fudbaler Crvene zvezde.

Navodi se da bi umesto Petrovića klupu kineske reprezentacije mogao da preuzme još jedan srpski strucnjak, Ratomir Dujković.koji sada predvodi olimpijsku selekciju Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve