Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.06.2008.

19:09

Vidić: "Sumnjao sam u sebe"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Štoper Mančester junajteda Nemanja Vidić izjavio je da, kada je dolazio u engleski klub, nije bio siguran da li će uopšte uspeti da se izbori za status prvotimca. Vidić je u Mančester došao krajem 2005. godine iz moskovskog Spartaka za sumu od 8,9 miliona evra i posle samo šest meseci izborio je mesto u odbrani slavnog engleskog kluba.

"Da budem iskren, kada sam došao u klub, bilo mi je veoma teško. Nisam bio siguran da li ću uspeti da udjem u startnu postavu. Zapitao sam se da li mogu da uspem u jakoj ligi kao što je engleska. Da bi uspeo, morao sam da prilagodim svoj stil igre ovdašnjem fudbalu", rekao je Vidih u izjavi za zvanični sajt Mančestera.

Srpski reprezentativac je rekao da se sada navikao na engleski fudbal, koji je fizički mnogo zahtevniji od svih ostalih liga u Evropi.

"Nije lako doći u Englesku i odmah zagrati na vrhunskom nivou. Potrebno je nekoliko meseci da se naviknete, a ja sam danas ponosan što igram redovno za Mančester i osvajam trofeje", zaključio je Vidić.

Reprezentativac Srbije do sada je za Mančester odigrao 68 utakmica i postigao četiri gola. Vidić je sa Junajtedom osvojio dve titule prvaka Engleske, jedan liga kup i evropsku Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve