Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.06.2008.

18:33

Tiram prelazi u PSŽ

Izvor: Aleksandar Kovačević

Autor:Aleksandar Kovačević

Default images

Francuski reprezentativac Lilian Tiram potpisaće ove sedmice ugovor sa Pari Sen Žermenom, čim zvaničnici francuskog kluba dođu u Barselonu kako bi završili sve pojedinosti oko ugovora. Ugovor će biti potpisan na jednu godinu, sa opcijom da saradnja bude produžena i za narednu sezonu ukoliko svi budu zadovoljni.

Posle odluke da napusti Kamp Nou posle dve godine provedene u klubu, tridesetšestogodišnji odbrambeni igrač bio je povezivan sa nekoliko klubova, uključujući Seltik i Rendžers iz Škotske.

PSŽ je doneo odluku da oslonac kluba u narednoj sezoni čini nekoliko francuskih veterana uključujući Kloda Makelelea, Ludovika Žilija i Robera Piresa. Kako piše francuski L’ Ekip, Tiram će biti biti jedan od igrača na kojeg će klub sigurno moći da računa, pošto je odbrambeni igrač odlučio da se vrati u Ligu 1 posle 12 godina.

Tiram je debitovao 1991. u dresu Monaka da bi se posle pet sezona u Monte Karlu preselio u Parmu gde je igrao takođe pet godina.

U leto 2001. Tiram prelazi u Juventus koji je napustio pre dve godine kada je ‘Stara dama’ ispala u Seriju B zbog skandala oko nameštanja utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve