Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.06.2008.

15:50

Donadoni želi da ostane

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Donadoni izjavio je u sredu da ne želi da napusti kormilo državnog tima posle eliminacije u četvrfinalu sampionata Evrope u Austriji i Švajcarskoj, preneli su italijanski mediji. Donadoni je dodao i da neće zahtevati nikakve finansijske kompenzacije od nacionalnog fudbalskog saveza u slučaju raskida međusobne saradnje.

Italijanski savez je, prema odredbama ugovora koji važi do 2010. godine, dužan da u tom slučaju Donadoniju isplati 430.000 evra obeštećenja.

"Na sastanku sa predsednikom saveza Đankarlom Abeteom rekao sam da me ne interesuje finansijska strana ugovora, već samo posao", istakao je Donadoni koji je ‘azure’ preuzeo 2006. godine nakon odlaska Marčela Lipija.

Lipi je sa italijanskom reprezentacijom 2006. godine u Nemačkoj osvojio titulu prvaka sveta, ali se posle velikog uspeha povukao sa selektorske funkcije zbog spekulisanja da je u aferu oko nameštanja rezultata u nacionalnom prvenstvu bio umešan i njegov sin.

Ocenjuje se da će Lipi najverovatnije ponovo preuzeti reprezentaciju Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve