Nova vest
Fudbal

Subota, 07.06.2008.

11:01

Gužva 'na prilazima' Humskoj 1

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Partizana osvojili su oba domaća trofeja prethodne sezone, a beogradski mediji najavljuju buran prelazni rok u Humskoj 1. Kao prilog priči o ambicijama u Evropi pominje se dolazak nekoliko fudbalera iz Afrike i Južne Amerike od kojih su neki bili u Beogradu, a neki su sada na posmatranju. Najzvučnija imena su štoper Monpeljea i kamerunski reprezentativac Aleksis Ngambi, reprezentativac Tunisa iz Esperanse Kamil Zaim, a 'u igri' su i Nigerijac Čato, Libijac Zubija, Brazilac Edgar kao i igrač Hajduka Fejsa.

Posle Ivana Stevanovića koji je u Partizan došao iz OFK Beograda, drugo pojačanje 'crno-belih' trebalo bi da bude Kamerunac Aleksis Ngambi. Ngambi je rođen 20. januara 1982. godine, visok 184 cm, težak 79 kg, a prošlu sezonu odigrao je u dresu Monpeljea.

Za francuskog drugoligaša nastupio je 24 puta, postigao jedan gol a pozvan je i u reprezentaciju Kameruna za mečeve kvalifikacija za SP 2010. godine. Ngambi je karijeru započeo u Strazburu, igrao je i za Ginjon.

"Od mogućih pojačanja pregovori sa Ngambijem otišli su najdalje. Verujem da će se sve okončati na obostrano zadovoljstvo i da ćemo potpisati trogodišnji ugovor," rekao je sportski direktor Partizana Ivan Tomić.

U Beogradu je i Kamil Zaim, igrač sredine terena iz tuniške Esperance. Zaim je rođen 25. maja 1983. godine, za reprezentaciju Tunisa odigrao je deset utakmica. Visok je 170 cm a smatraju ga jednim od najboljih mladih fudbalera Afrike.

Karijeru je započeo u amaterskom Arianu da bi sa 17 godina prešao u najtrofejniji klub Tunisa. Odigrao je više od 50 utakmica u Ligi šampiona Afrike, deset mečeva za reprezentaciju Tunisa, koja je učešće na ovogodišnjem Kupu afričkih nacija završila na četvrtom mestu. Tadašnji selektor, Francuz Rože Lemer, uvrstio ga je u tim na dva od četiri susreta.

U nedavno završenom prvenstvu Zaim je postigao tri gola, Esperansa u ligi završila na trećem mestu, a igra polufinale Kupa 28. juna. Neizvesno je da li je pre toga moguć dogovor iako mediji u Tunisu objavljuju da je potpisan trogodišnji ugovor. Iz Partizana se, nezvanično, može saznati da je "posao u načelu završen".

Mohamed Nuredin Zubija je mladi reprezentativac Libije. Rođen je 20. marta 1989. godine i igra za ekipu Al Itihada iz glavnog grada svoje zemlje, Tripolija.

"Nismo ga još gledali na terenu, video materijal koji je doneo pokazuje kvalitet, a dobio je i pohvale od svog trenera Branka Smiljanića," kaže Tomić, "On je u ovom trenutku samo jedna od opcija, s obzirom da sužavamo krug kandidata za rešenje u špicu."

Nigerijac Dominik Čato odigrao je jedan probni meč u dresu Teleoptika ali su mišljenja oko njegove vrednosti podeljena. U pitanju je zadnji vezni koji je proletos igrao za finsku ekipu Inter iz Turkua. Čato je visok 181 cm, težak je 78 kg, a rođen je 7. decembra 1985. godine.

Od dolaska Brazilca Alveša, koji je igrao za mađarski Kapošvar, neće biti ništa, a još uvek postoji mogućnost da se pojavi njegov zemljak Edgar, proteklog proleća fudbaler Akademike.

Najinteresantniji domaći igrač upravi 'crno-belih' je Kuljanin Ljubomir Fejsa ali nema novosti o razgovorima sa njim. Poslednje informacije glase da je cena koju je odredio Nikola Džomba milion evra i pola obeštećenja od sledećeg transfera a da u Partizanu pokušavaju da pregovaraju.

"Neću da ulazim u priče oko Fejse," kaže Tomić, "On želi u Partizan, rekao je da je naš navijač i učinićemo sve da mu tu želju ispunimo."

Partizan je ostao bez Stevana Jovetića (Fiorentina), otišli su i Nemanja Rnić (Fiorentina) i Milan Vještica (Šinjik Jaroslav), a još desetak igrača koji su bili licencirani u sezoni 2007/2008, uglavnom oni koji su manje igrali, mogli bi da napuste Humsku.

Partizan prvu zvaničnu utakmicu igra 29. jula u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve