Nova vest
Fudbal

Petak, 06.06.2008.

17:40

Steaua pred isključenjem iz LŠ

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Nakon što su zbog namešteanja rezultata i finansijskih problema iz Lige šampiona isključeni prvaci Portugalije i Bugarske Porto i CSKA, istu sudbinu bi mogao da doživi i vicešampion Rumunije Steaua iz Bukurešta, saopštila je UEFA. "Steaua je kažnjena zbog kupovine bodova i odlučili smo da taj predmet prosledino našoj Disciplinskoj komisiji", rekao je generalni sekretar UEFA Dejvid Tejlor.

Steua je u šampionatu Rumunije zauzela drugo mesto i stekla pravo da igra u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je nedavno kažnjena oduzimanjem šest bodova zbog nameštanja rezultata nekih prvenstvenih utakmica.

Predsednik UEFA Mišel Platini izjavio je da ne želi da komentariše ovaj slučaj dok se ne izjasne članovi Disciplinske komisije, ali je dodao da je sigurno da će organizacija na čijem je čelu uraditi sve da iskoreni korupciju iz fudbala.

"Imamo jasna pravila i nijedan klub koji vara neće moći da igra u evrokupovima. Veoma je važno da dosledno istrajemo na tome, jer želimo čist fudbal u svakom delu Evrope", rekao je Platini.

Prema novom pravilu, koje je usvojeno prošle godine, nijedan klub koji je na bilo koji način umešan, ili je bio umešan, u nameštanje rezultata ne može da igra u Ligi šampiona.

Pravilo je usvojeno nakon što je Milanu 2006. godine bilo dozvoljeno da igra u Ligi šampiona iako je dokazano da je učestvovao u aferi nameštanja rezultata u Seriji A.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve