Nova vest
Fudbal

Petak, 06.06.2008.

15:05

Mutu dužan Čelsiju 12 miliona evra

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Svetska fudbalska federacija presudila je da rumunski fudbaler Adrijan Mutu mora da plati odštetu od 12 miliona evra londonskom klubu Čelsi zbog skandala koji je izbio 2004. godine, kada je koristio kokain. Čelsi je rumunskog fudbalera kupio od italijanske Parme u leto 2004. za 15,8 miliona funti i poništio ugovor sa njim u oktobru iste godine, jer je bio pozitivan na doping testu.

Engleska federacija tada je suspendovala Mutua na sedam meseca zbog uzimanja kokaina, a kada je istekla kazna, rumunski fudbaler potpisao je ugovor sa italijanskim Juventusom.

Čelsi tvrdi da je Mutu prekršio ugovor, da je svojim ponašanjem prouzrokovao štetu engleskom klubu i traži odštetu od 12 miliona evra (osam miliona funti).

Mutu sada igra u italijanskoj Fiorentini i jedan je od najznačajnijih fudbalera u rumunskoj reprezentaciji.

Mutuov advokat Kristijan Sarbu izjavio je rumunskoj televiziji Realitatea da odluka koju je FIFA donela nije definitivna i da će podneti žalbu sudu.

Predsednik Profesionalne fudbalske lige Dumitru Dragomir izrazio je iznenađenje što je odluka FIFA doneta samo tri dana pre prvog meča rumunske reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

Dragomir je ocenio da će Mutu morati da plati Čelsiju, jer se "sa (vlasnikom Čelsija Romanom) Abramovičem niko ne šali", ali je rekao da će ta suma možda biti nešto niža.

Adrijan Mutu je jedan od 300 najbogatijih Rumuna sa imovinom od oko 13 miliona evra. Kako je objavio časopis "Kapital", Mutu zarađuje godišnje dva miliona evra u Fiorentini, a ima sponzorske ugovore sa kompanijama "Adidas" i "Audi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve