Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.06.2008.

12:25

Sulejmani najskuplji u Erediviziji

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Napadač reprezentacije Srbije Miralem Sulejmani mogao bi da u slučaju prelaska iz Herenvena u Ajaks iz Amsterdama postane najskuplji igrač u istoriji holandskog fudbala. Holandski mediji izvestili su da će Ajaks za 19-godišnjeg Sulejmanija, za koga je, navodno, zainteresovan i londonski Čelsi, platiti 18 miliona evra, koliko i traži Herenven.

"Ako se Herenven i Ajaks dogovore, što će se, kako sam razumeo, ubrzo i desiti, odmah ću doći u Amsterdam. Miralem će, verujem, uskoro postati igrač Ajaksa", rekao je Sulejmanijev menadžer Jovica Radonjić za holandski dnevnik "Telegraf".

Sulejmani bi sa Ajaksom trebalo da potpiše petogodišnji ugovor. On je ove sezone proglašen za najboljeg mladog fudbalera u holandskom prvenstvu, u kome je na 34 utakmice postigao 15 golova i zabeležio 10 asistencija.

Ajaks i Herenven, inače, drže i trenutni rekord Holandije u ceni transfera između domaćih klubova. Rekord je postavljen 2005. godine kada je Ajaks za Klasa Jana Huntelara platio devet miliona evra, polovinu cene koju mediji sada pominju u slučaju Sulejmanija.

Najskuplji igrač u istoriji Holandije i dalje je Rud van Nistelroj, koji je 2001. za prelazak iz PSV-a u Mančester junajted plaćen 30,5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve