Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.06.2008.

00:53

Jubilej Anrija u pobedi Francuske

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Francuske pobedili su Kolumbiju 1:0 u prijateljskoj utakmici odiganoj na “Stad de Fransu”. Veliki jubilej imao je sada već legendarni Tijeri Anri, kome je ovo bila 100. utakmica u dresu Francuske. Strelac jedinog gola na utakmici bio je vezista Bajerna Frank Riberi iz penala u 24. minutu.

Napadač Barselone tako je postao tek šesti igrač u istoriji koji je stigao do prvog trocifrenog broja. U sastavu Fancuske nalazi se i Lilijan Tiram koji je na ovom duelu igrao 140. put za “galske petlove”.

“Najvažnije je da nismo primili gol u tri pripremna meča. To je veoma dobro”, rekao je Frank Riberi.

Francuska u sredu putuje u Švajcarsku gde će tim biti smešten tokom prvenstva Evrope u Austriji i Švajcarskoj. Oni se nalaze u grupi C zajedno sa Italijom, Holandijom i Rumunijom. Prvu utakmicu igraju 9. juna protiv Rumuna u Cirihu.

“Želimo da osvojimo titulu. Imamo jaku grupu momaka sa dobrom atmosferom. Spremni smo za meč prvog kola, koji moramo da dobijemo”, dodao je Riberi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve