Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.06.2008.

18:20

CSKA iz Sofije bez Lige šampiona

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Fudbalska federacija Bugarske oduzela je u utorak nacionalnom prvaku CSKA iz Sofije licencu za igranje u evrokupovima zbog velikih dugovanja, tako da taj klub neće moći da igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, piše bugarska štampa. "Nismo dali ekipi CSKA licencu i o tome smo već obavestili UEFA. Kako sada stvari stoje, CSKA neće moći da igra u Ligi šampiona, ali UEFA ima pravo da izmeni našu odluku", rekao je predsednik Komisije za licenciranje Krasin Krustev.

Prema njegovim rečima, takva odluka je morala da bude doneta, jer CSKA nije ispunio čak 17 kriterijuma, a gotovo svi se odnose na finansije kluba.

Izvršni direktor Fudbalske federacije Bugarske Borislav Popov rekao je da CSKA ne samo da nije izmirio stare dugove, nego je u prethodnih godinu dana napravio i nove.

"CSKA ima velika dugovanja prema državi, nije isplatio plate i transfere, a dosta duguje i bankama i privatnim poveriocima. Problem je isuviše veliki da bismo mogli da progledamo kroz prste", rekao je Popov.

Posle odluke Fudbalske federacije Bugarske, za CSKA postoje dva scenarija. Prvi je da UEFA pokaže milost i ipak dozvoli timu da igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali je to malo verovatno.

Ukoliko se to ne desi, bio bi proglašen bankrot CSKA, što bi značilo da se najtrofejnijem bugarskom klubu oduzima licenca za igranje u profesionalnoj ligi i on više ne bi mogao da bude prvoligaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve