Nova vest
Fudbal

Subota, 31.05.2008.

23:05

Erikson preuzima Meksiko

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Švedski stručnjak Sven Goran Erikson dogovorio se sa čelnicima Fudbaslkog saveza Meksika da sledeće dve godine vodi državni tim te zemlje, objavili su engleski mediji. Eriskon sutra putuje u Meksiko, kako bi potpisao dvogodišnji ugovor. Engleski novinari tvrde da će iskusni trener, za dve godine, dobiti šest miliona evra.

Nekadašnji selektor reprezentacije Engleske državni tim Meksika vodiće, kako se najavljuje, do završetka Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine.

Fudbalski savez Meksika otpustio je 31. marta ove godine Huga Sančesa i od tada je tražio novog selektora. Evropski mediji proteklih nedelja pisali su da su čelnici fudbalske organizacije te zemlje pregovarali i sa Portugalcem Žozeom Murinjom i Italijanom Marčelom Lipijem.

Švedski sturčnjak prošle sezone je trenirao Mančester Siti, a prethodno je pet godina predvodio reprezentaciju Engleske. U dosadašnjoj karijeri 60. godišnji trener sedeo je još na klupi Geteborga, Benfike, Rome, Fiorentine, Sampdorije i Lacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve