Nova vest
Fudbal

Subota, 31.05.2008.

11:55

Nemačka - Srbija (17.30)

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji fudbaleri Srbije utakmicom sa Nemаčkom u Gelzenkirhenu završavaju mini-evropsku turneju. "Orlovi" su do sada izborili remi sa Irskom u Dablinu (1:1) i doživeli poraz od Rusije u Burghauzenu (1:2). Selekcija Srbije nije izborila nijednu pobedu u dosadašnja četiri prijateljska meča od kada je vodi Miroslav Đukić, pošto je po dva puta izgubila i igrala nerešeno.

Igra u Dablinu dala je mnogo razloga za optimizam, a pobeda je ispuštena tek u nadoknadi vremena, ali je nasuprot tome protiv Rusije srpski tim igrao veoma loše, ne stvorivši praktično nijednu dobru akciju i postigavši jedini gol zahvaljujući snalažljivosti Marka Pantelića posle kardinalne greške ruske odbrane.

Pantelić, koji je u oba meča na ovoj turneji postigao jedine golove za Srbiju, pričao je pred meč o poštovanju prema nemačkom fudbalu.

"Cenim nemački fudbal. Sve ostale reprezentacije imaju problema kada su u karantinu. Samo Nemci iz karantina izađu jači", rekao je Marko Pantelić, koji već tri sezone igra za berlinsku Hertu, čiji je konstantno najbolji strelac.

Majsku turneju obeležio je povratak u nacionalni tim Saše Ilića. Plejmejker Red Bul Salcburga osvrnuo se na činjenicu da je na kraju sezone većina igrača umorna.

"Ovaj meč igra se u neobičnom terminu za našu reprezentaciju. Neki igrači su odavno završili sezonu, ja na primer, a drugi su još umorni od teške sezone. Zato je atmosfera čudna", kaže Saša Ilić.

Utakmica Nemačka – Srbija počinje u 17.30 u Feltins Areni.

Taj stadion ostao je u veoma lošem sećanju reprezentativcima SCG na Svetskom prvenstvu, jer su od Argentine poraženi rezultatom 6:0.

Ovog puta stadion će biti rasprodat, jer je to poslednji meč nemačke selekcije pre polaska na Evropsko prvenstvo, koje sledeće subote počinje u Bazelu.

Nemci su u grupi sa Austrijom, Hrvatskom i Poljskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve