Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.05.2008.

13:40

Meklaren novi trener Tventea

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Engleske Stiv Meklaren u sledećoj sezoni treniraće ekipu holandskog prvoligaša Tventea, objavili su lokalni mediji. Holandski mediji navode da Tvente još nije saopštio koliko dugo će Meklaren sedeti na klupi prvog tima, kao ni finansijske detalje ugovora. Tvente je angažovao Meklarena, nakon što je doskorašnji trener Fred Ruten odlučio da preuzme nemački Šalke.

Tvente će sledeće sezone igrati u Ligi Šampiona. U holandskom prvenstvu taj klub je osvojio četvrto mesto, a onde je u razigravanju za plasman u Ligu Šampiona bio uspešniji od Herenvena, Brede i Ajaksa.

Meklaren se, podsećaju holandski novinari, nije proslavio kao selektor reprezentacije Engleske, pošto državni tim te zemlje nije uspeo da odvede na prvenstvo Evrope.

U dosadašnjoj karijeri 47. godišnji stručnjak predvodio je, od 2001. do 2006. godine Midlzbro, a pre toga je radio kao pomoćnik Aleksa Fergusona u Mančester Junajtedu, u periodu kada je taj klub osvojio titule prvaka Evrope i Engleske i FA kup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve