Nova vest
Fudbal

Subota, 17.05.2008.

19:11

MSL: Banat ispao, ostalo 3 razlike

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Banata ispali su iz Meridian Superlige, a Partizan u poslednje kolo ulazi sa tri boda prednosti u odnosu na Zvezdu, posle minimalaca večitih rivala. Banat je ispao posle poraza u Novom Sadu od 4:1, u pretposlednjem kolu šampionata. Dramatična borba za opstanak se nastavlja, novim porazima Smedereva (1:0 u Čačku) i lučanske Mladosti (3:0 na Banovom Brdu) i OFK Beograda (1:0 na Marakani). Napredak je nastavio borbu za evropska mesta pobedom nad Bežanijom 1:0.

Na Marakani jedini gol pao je u prvom Zvezdinom napadu. Sa 35 metara centrirao je Milijaš, na zadnjoj stativi iznenada se pojavio Nenad Jestrović i pogodio mrežu. Najbolju priliku za goste imao je Nikola Beljić u 12. minutu, kada je uspeo da prođe pored tri igrača Zvezde, ali je sa sedam metara šutirao pored gola.

Jestrović je u 36. minutu bio neprecizan iz voleja posle dobre akcije Ognjena Koromana i Igora Burzanovića. Treću dobru priliku na utakmici crveno-beli su propustili u 61. minutu, kada je posle greške Milovana Milovića i Ivana Ćirke Nenad Milijaš izašao sâm ispred golmana i hteo da doda Ognjenu Koromanu, ali nije u tome uspeo.

Od 77. minuta OFK Beograd je igrao sa igračem manje jer se povredio Milovan Milović, a trener gostiju Mihajlo Ivanović je do tada napravio sve tri izmene.

U poslednje kolo će oba kluba ući sa svešću da im je potrebna pobeda, ali i odgovarajući ishod na drugom meču.

Trista metara dalje, u Humskoj ulici, Partizan je ponovo čekao drugo poluvreme da bi zabeležio novu pobedu. Jedini strelac protiv kulskog Hajduka bio je Lamina Dijara u 58. minutu.

Pred 14 hiljada gledalaca Partizan je u prvom delu imao tri dobre prilike, koje su propustili Dijara i Jovetić.

U 58. minutu Đorđe Lazić je uputio jak šut sa 16 metara, golman Đuričić je kratko odbio loptu, a Dijara je bio najbrži i sa nekoliko metara pogodio mrežu.

Bod u Kruševcu sledeće subote garantovao bi crno-belima dvadesetu titulu.

U Čačku je gol Bobana Stojanovića pet minuta pred odlazak na odmor doneo mesto Borcu u nekom od evropskih takmičenja, a od raspleta poslednjeg kola zavisiće u kojem.

Napredak se takođe nada Evropi, a mesto u MSL za sledeću sezonu obezbedila je pogotkom Petronijevića na stadionu Obilića već posle četiri minuta.

Čukarički još uvek želi nastup u kontinentalnim takmičenjima, a ubedljivu pobedu nad Mladošću obezbedili su Bojović i Aganović u prvom poluvremenu, pre nego što je Janković pet minuta pre kraja zaokružio ubedljivi trijumf.

U Novom Sadu su Banaćani tražili pobedu koja bi im dala izglede da u poslednjem kolu izbegnu direktno ispadanje. Mario Đurovski i Vladimir Buač doneli su domaćinu veliku prednost, a kada je Vujović smanjio, deset minuta pre kraja, očekivao se uzbudljiv finiš. Međutim, u poslednjih pet minuta Judžin Sepija i Danijel Aleksić iz penala dotukli su goste.

Bežanija – Napredak 0:1
Petronijević 4
Borac Čačak – Smederevo 1:0
Stojanović 41
Čukarički – Mladost Lučani 3:0
Bojović 25, Aganović 40, Popović 84
Vojvodina – Banat 4:1
Đurovski 12, Buač 47, Sepuja 84, Aleksić 90p - Vujović 80
Crvena zvezda – OFK Beograd 1:0
Jestrović 1
Partizan – Hajduk 1:0
Dijara 58

Tabela:
1. Partizan 77
2. Crvena zvezda 74
3. Vojvodina 62
4. Borac 43
5. Napredak 41
6. Čukarički 40
7. Hajduk 36
8. Mladost 35
9. Smederevo 33
10 OFK Beograd 33
11. Banat 28
12. Bežanija 17

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve