Nova vest
Fudbal

Subota, 17.05.2008.

18:11

Portsmut osvojio FA kup

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Portsmuta pobednici su engleskog FA kupa. Portsmut je u finalu pobedio Kardif Siti rezultatom 1:0, zahvaljujući pogotku Nvonkva Kanua u 37. minutu. Portsmut je tako stigao do prvog kup trofeja posle 1939. godine i izborio nastupu u Kupu UEFA sledeće sezone. Tako je FA kup ponovo pripao članu Premijer lige, iako su u polufinalu igrala čak tri drugoligaša.

Uzbudljivo finale pred prepunim Vemblijem donelo je veoma uzbudljivu i neizvesnu utakmicu. Kardif je igrao ofanzivno, kontrolisao loptu, ali se mnogo mučio sa stvaranjem prilika.

Ključni trenuci dogodili su se u finišu prvog poluvremena, kada je golman Kardifa Peter Enkelman spustio centaršut Džona Utake na nogu Kanua, a Nigerijac bez problema pogodio mrežu. Samo nekoliko minuta kasnije Glen Lovens postigao je gol za velški klub, ali je on poništen zbog igre rukom.

Drugo poluvreme ponudilo je po nekoliko prilika na obe strane, a u finišu su igrači Kardifa stvorili pravu opsadu gola Dejvida Džejmsa. Ipak, u nekoliko povoljnih situacija oni su propuštali priliku da bar upute opasan udarac ka golu „Pompija“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve