Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.04.2008.

21:29

Man junajted - Barsa (TVB92, 20.30)

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Fudbaleri Mančester junajteda i Barselone sastaju se u utorak (20.30, TVB92), u revanš meču polufinala Lige šampiona. U prvoj utakmici na Kamp Nou dva tima su odigrala nezanimljivih 90 minuta. Utakmica je završena bez golova uz promašeni penal Kristijana Ronalda. Jedno je sigurno. U revanšu na Old Trafordu igraće se sasvim drugačiji fudbal.

Do pre samo četiri dana Mančester junajted bio je veliki favorit za osvajanje duple krune, titule u Premijer ligi Engleske i Lige šampiona. Neubedljivo izdanje u Kataloniji , kao i poraz od Čelsija u subotu doveli su to u pitanje. Tim Aleksa Fergusona uspeo je, ako ništa drugo, bar da ne primi gol u Barseloni što ishod utakmice u Mančesteru čini nepredvidim.

„Biće to ujednačena utakmica. Mislim da će se igrati otvorenije nego na Kamp Nou i ishod može ići u korist oba tima. U utakmicu ulazimo sa lepom šansom, ali sam siguran da na isti način razmišljaju u Barseloni. Imamo igrače koji mogu da dobiju svaku utakmicu i nadam se da će se to ispostaviti tačnim u utorak uveče“, rekao je Ferguson.

Ferguson je rekao da je morao da izostavi nekoliko igrača u duelu sa Čelsijem tokom vikenda kako bi njegov tim bio potpuno spreman za Barselonu. Ferguson je kritikovan jer je izostavio nekoliko najvažnijih igrača sa te utakmice. Čelsi je pobedio sa 2:1, i tako se izjednačio sa Junajtedom na čelo tabele Premijer lige. Ipak, Ferguson stoji iza svojih dela.

„Nisam nikako mogao da počenem sa istih 11 igrača utakmicu sa Čelsijem i sa Barselonom. Morao sam da nam ostavim najveće moguće šanse za prolazak u finale“, dodao je strateg Junajteda.

Ferguson se opredelio za defanzivni pristup u prvom meču i odrekao se uobičajnog napadadčkog fudbala koji je Mančester junajted forsirao čitave sezone. Škot je ubeđen da Barselona neće menjati ništa u svojoj igri.

„Mislim da Barselona ne može da promeni igru. Igraju u istom sistemu, na isti način. Oni pokušavaju da vas ubace u mašinu sa svojim dodavanjima, gde vam se zavrti u glavi. Zato je neophodno imati strpljenja. Oni su to što jesu, nama ne nedostaju informacije o njima. Ni sam ne znam koliko sam puta gledao Barselonu. Lepo je gledati ih, ali je sve isto svaki put. Oni igraju svoj fudbal i to se neće promeniti.“

Rajan Gigs je svestan da navijači Mančester junajteda od domaćina očekuju ofanzivniji pristup na Old Trafordu. Uprkos svemu iskusni Velšanin insistira na tome da će crveni đavoli morati da igraju jednaklo tvrdo u odbarni.

„Kada igrate na Old Trafordu i kada je publika iza vas, očekuje se da igrate napadački. Postizanje golova, stvaranje šansi, to je ono čemu se nadamo. Ne smete zanimariti ono što smo uradili na Kamp Nou. Branili smo se kao tim, kao pojedinci i uspeli smo da onemogućimo Barseloni stvaranje šansi“, rekao je Gigs.

Vejn Runi i Nemanja Vidić zamenjeni su na meču sa Čelsijem zbog povreda. Ferguson se nada da če obojica biti spremna za utorak.

„Nemanja nije trenirao u nedelju i ponedeljak. Nije ni Vejn. Odluka nije laka, ali se nadamo da će biti spremni. Međutim, u to nikada ne možete biti sigurni.“

Na kraju, Ferguson se ponovo osvrnuo na meč sa Čelsijem gde je nekolicina fudbalera Mančestera među kojima i Patris Evra došlo u sukob sa redarskom službom na stadionu.

„Šta su radnici koji šišaju travu na terenu tražili na njemu neposredno po završetku meča. Nije li trebalo travu poseći pre meča. To je pitanje za vas.“

Sa druge strane, Barselona je takođe platila cenu odmarajući igrače tokom vikenda. Lionel Mesi i Samjuel Eto nisu bili u ekipi protiv Deportiva tokom vikenda, a rezultat toga je bio poraz od 2:0, i opraštanje od titule u Primeri.

Barsa nije pobedila u pet uzastopnih mečeva. Poraz od Deportiva bio je takođe i treći meč u nizu u kojem Barsa nije postigla gol. Ipak, trener ekipe Frank Rajkard je odlučan to promeni na Old Trafordu.

„Moramo da odigramo jako dobro. Odbrana neće biti naš stil na ovoj utakmici. Moramo da igramo agresivno, i tako ćemo prebaciti pritisak na njih“, rekao je Rajkard.

Ukoliko želi da se plasira u finale u Moskvi, Barsa će morati da prekine niz Junajteda od 11 uzastopno dobijenih utakmica na Old Trafordu u Ligi šampiona. Ipak, jedan od ključnih igrača Španaca, Portugalac Deko, i pored toga je optimista.

„Ukoliko probijemo njihovu prvu liniju presinga, i ukoliko budemo igrali sa istim intenzitetom kao u prvom meču, imaćemo puno mogućnosti. Oni će sigurno vršiti veći pritisak, ali mi ćemo imati više mogućnost kada budemo imali loptu“, rekao je Deko.

Pobednik utakmice u utorak sa sastaće se boljim iz vdvomeča Čelsi – Liverpul u finalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve