Nova vest
Fudbal

Petak, 18.04.2008.

14:58

Zenit kažnjen zbog Kosova

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Disciplinski komitet Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznio je Zenit iz Sankt Peterburga sa 10.000 švajcarski franaka zbog toga što su njegovi navijači na utakmici Kupa UEFA protiv Olimpika iz Marselja nosili transparente o Kosovu. U obrazloženju odluke,navodi se da su navijači ruskog kluba na utakmici koja je odigrana 6. marta u Marselju razvili transparente na kojima je pisalo "Kosovo je srce Srbije" i "Ne damo Kosovo".

Nakon upozorenja delegata utakmice, reagovala je policija koja je tražila od navijača da sklone transpranete, ali su oni to odbili da urade. Na kraju su im policajci oduzeli transparente.

"Stav UEFA je potpuno jasan. Nije dozvoljeno, niti će to biti ubuduće, da se fudbalske utakmice koriste u političke svrhe. Navijači Zenita su nosili ransparentre koje nemaju veze sa fudbalom, a uz to se nisu povinovali naredjenju policije", navodi se u obrazloženju kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve