Nova vest
Fudbal

Subota, 12.04.2008.

16:00

Tuče pred derbi u Novom Sadu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

U više tuča navijača u centru Novog Sada, uoči fudbalske utakmice Vojvodina – Partizan, jedna osoba je teže, a nekoliko ih je lakše povređeno, izjavio je Tanjugu portparol Policijske uprave Stevan Krstić, dodavši da će pojedinosti o incidentima i njihovim posledicama biti saopštene posle završetka utakmice. Načelnik Urgentne hirurgije pri novosadskom Kliničkom centru dr Zoran Đermanov rekao je Tanjugu da je teže povrede koje, na sreću, nisu opasne po život, zadobio Dejan P. (27) iz Zemuna.

Lakše su povređeni Ratko M. (28) iz Bora, Milan G. (22) iz Zemuna i Boris B. (30) iz Beograda, rekao je dr Đermanov i dodao da su svi oni posle hirurške obrade otpušteni iz te bolnice.

U žestokoj tuči navijača kod hotela "Putnik", oko 13 časova, korišćeni su i noževi. Na toj lokaciji napadnuta je i ekipa novosadske RTV Panonija, koja je pokušala da snimi incident.

Kako se navodi u saopštenju, ekipa TV Panonija nije primetila nekoliko huligana koji su se izdvojili iz grupe i dotrčali do njih u nameri da osujete snimanje.

"Naš snimatelj je, po cenu zadobijenih udaraca uspeo da zadrži kameru koja je tom prilikom oštećena, ali huligani su uspeli da mu otmu traku sa snimljenim materijalom", kaže se u saopštenju te televizije.

Kolegijum TV Panonija apelovao je na državne organe da što pre pronađu napadače, kao i da "što pre ulice otmu iz ruku huligana i vrate građanima".

Policija privela 30 učesnika tuče

Novosadska policija privela je u subotu 30 osoba, od kojih devet maloletnika, zbog učestvovanja u tuči navijača fudbalskih klubova Partizan i Vojvodina u Novom Sadu.

U tuči je teško povređen Dejan P. (26) iz Zemuna, koji se samopovredio padom prilikom trčanja i slomio ruku, navodi se u saopštenju.

Tri osobe su lakše povređene, a jedan od njih, Ratko M. (27) iz Bora, zadobio je ubodnu ranu nožem, dodaje se u policijskom saopštenju.

Tokom tuče, jedno lice je aktiviralo pirotehničko sredstvo "topovski udar" od kojeg, međutim, nisu nastupile nikave posledice, navela je policija.

Dodaje se da novosadska policija preduzima sve zakonske mere na utvrđivanju okolnosti tog incidenta, radi podnošenja odgovarajućih prijava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve