Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.04.2008.

22:34

Liverpul odoleo na Emirejtsu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Arsenala i Liverpula odigrali su nerešeno 1:1 (1:1) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. "Tobdžije" su došle u vođstvo u 23. minutu, kada je Robin van Persi centirao iz skraćenog kornera, a Emanuel Adebajor glavom zakucao loptu u gol Rejne. Samo tri minuta kasnije, Džerard je ušao u šesnaesterac domaćina iskosa, sa leve strane, predriblao dvojicu protivničkih fudbalera i asistirao Dirku Kajtu za izjednačujući pogodak.

Arsenal je imao znatno više prilika za gol, ali je Liverpul odoleo i u sjajnoj je situaciji pred revanš na Enfildu.

Početak meča podsetio je na ranije sudare Liverpula sa Čelsijem u istom takmičenju, a u prvih 20 minuta viđena je samo jedna interesantna situacija, kada je Pepe Rejna istrčao bočno iz šesnaesterca i promašio loptu, ali je stigao da spreči Adebajora.

Usledilo je žestokih desetak minuta, koje je otvorio Flamini sjajnim pasom za Van Persija, ali je Holanđanin bio neprecizan. Van Persi je u 23. minutu izborio korner, posle kojeg je Arsenal poveo, zahvaljujući lepom Adebajorovom skoku.

Posle samo tri minuta, Liverpul se konačno probudio, napao prvi put i – izjednačio. Stiven Džerard se prošetao između Ebuea i Turea i uputio centaršut, a Kajt je uspeo da prođe pored odbrane rivala i da gol.

Liverpulu je pripao finiš prvog dela, kada su Babel i Hipija mogli da savladaju Almuniju, a još bolju priliku propustio je Kajt na samom startu drugog dela. U gomili stranaca, najbolji među domaćima bio je Tio Volkot, najmlađi od samo tri engleska igrača na terenu.

Volkot je zamenio Van Persija i za prvih 20 minuta prolazio relativno lako kroz odbranu Liverpula, stvorivši jednu šansu sebi, a jednu Ebueu. Ako je prva izmena bila pun pogodak, druga je bila pravi promašaj – Niklas Bentner je u prvoj opasnoj situaciji blokirao udarac Fabregasa ka protivničkom golu, stojeći u ofsajdu.

Nešto pre toga, holandski sudija Vink ozbiljno se zamerio Arsenalu, odlučivši da ne dosudi penal, kada je njegov zemljak Kajt dosta očigledno s leđa povukao Hleba.

U poslednjih 20 minuta ritam je opao, a obe ekipe očigledno se čuvaju za drugi i treći deo velikog duela, pošto će pre revanša na Enfildu (utorak) već u subotu morati da na Emirejtsu odigraju prvenstveni duel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve