Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.04.2008.

20:03

Zvezda deklasirala Napredak – 5:0

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak rezultatom 5:0 (3:0) u poslednjoj utakmici 23. kola Meridijan superlige. Trostruki strelac za „crveno-bele“ bio je Misdongard Betolingar, a golove su još postigli Segundo Kastiljo i kapiten Dejan Milovanović. Zvezda je tako iskoristila kiks Partizana i približila se ’večitom rivalu’ na pet bodova zaostatka. Duel dva najbolja srpska tima na programu je u subotu na stadionu Partizana.

Utakmica je počela minutom ćutanja u čast legendarnog fudbalera Zvezde Rajka Mitića, a fudbaleri domaće ekipe oko ruke su nosili crni flor. Navijači su prvih pet i poslednjih pet minuta meča potpuno posvetili prvoj Zvezdinoj zvezdi, što je pozdravljeno aplauzom sa ostalih tribina.

Zvezda je povela vrlo rano, već u 8. minutu. Burzanović je prošao po desnoj strani, uputio udarac, golman Stamenković je odbranio, ali je Misdongard odbitak sproveo u mrežu za 1:0.

Oko 3500 gledalca na ’Marakani’ imalo je priliku ponovo da se raduje već posle šest minuta, kada je posle centaršuta Anđelkovića sa desne strane Kastiljo glavom duplirao vođstvo.

Pitanje pobednika definitivno je rešio Milovanović u 35. minutu, kada je šutom sa 25 metara treći put matirao Stamenkovića. To nije bio kraj goleade u prvom delu igre. Samo minut pre odlaska na odmor Burzanović je posle blokiranog šuta Milijaša dodao do Misdongarda, a Čađanin ponovo pogađa – 4:0.

Tričkovski, koji je u 57. minutu zamenio Koromana, centrira sa desne strane, a Misdongard glavom postavlja konačni rezultat u 79. minutu.

Zvezda je tokom celog meča igrala veoma dobro, čime je zaslužila ovacije i na poluvremenu i na kraju meča, a propustila je niz prilika (uključujući prečku Tričkovskog) da pobedi još ubedljivije.

Kompletni rezultati 23. kola Meridijan superlige:

Borac – OFK Beograd 0:0
Čukarički – Banat 2:0
Mladost – Smederevo 0:1
Partizan – Bežanija 2:2
Vojvodina – Hajduk 4:1
Crvena zvezda – Napredak 5:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve