Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.04.2008.

19:50

Runi: "Dobra odbrana donela pobedu"

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Napadač Mančester Junajteda Vejn Runi kaže da je odbrambena linija najzaslužnija za pobedu "crvenih đavola" nad Romom (2:0) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. „Naša odbrana je briljirala, kao i tokom cele sezone. Nadam se da će nastaviti u tom ritmu. Bilo je ekstremno važno da sačuvamo svoj gol, a da na suprotnoj strani pokušamo da ’ukrademo’ pogodak. Srećom, to nam je uspelo u idealnom trenutku i bili smo u odličnoj situaciji pred drugi deo igre", rekao je centarfor Junajteda.

"Bili smo svesni da će nas Roma odmah napasti svom snagom, ali i da će nam time ostaviti prostora za kontranapade, što smo u dva navrata iskoristili. Napravili smo izvrstan rezultat pred revanš, ali u Ligi šampiona se nikada ne zna i zato moramo biti maksimalno koncentrisani i u drugom meču", dodao je Runi.

Štoper Džon O’Šej je je zamenio Nemanju Vidića (povredio koleno) i doprineo pobedi engleskog predstavnika.

„Kada u defanzivi igramo sa puno samopouzdanja kao što je to bio slučaj protiv Rome, i kada Van der Sar dobro brani, znamo da lako možemo da sačuvamo mrežu. Sa druge strane, naša brzina u kontrama je zastrašujuća, i to je napravilo razliku između dva tima. Mogli smo da damo još neki gol, pogotovo u finišu, ali iovako moćemo da budemo ponosni na to kako smo odigrali.“

Vezni fudbaler Rome Danijele de Rosi ne želi da se pomiri sa ispadanjem iz Lige šampiona i kaže da će na Old Trafordu njegov tim igrati svim srcem.

„Izvanredno smo počeli drugo poluvreme, ali u momentu kada smo igrali naš najbolji fudbal, oni su postigli gol i poremetili nas. Žao mi je jedino što smo posustali posle drugog gola. Ronaldo je dao prelep gol, ali mislim da smo donekle zaustavili njega i Runija, što mi daje za pravo da verujem u čudo u revanšu.“

Revanš utakmica igra se na Old Trafordu 9. aprila, a pobednik igra sa pobednikom iz dvomeča Šalke - Barselona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve