Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.04.2008.

17:26

Bežanija iznenadila Partizan!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odigrane su utakmice 23. kola Meridijan superlige. Bežanija je iznenadila vodeći Partizan pošto je na gostovanju u Humskoj remizirala 2:2. Borac i OFK Beograd odigrali su bez golova, Čukarički je savladao Banat 2:0, Smederevo je u gostima bilo bolje od Mladosti iz Lučana minimalnim rezultatom, a Vojvodina je bila ubedljiva protiv Hajduka iz Kule 4:1. Drugoplasirana Crvena zvezda od 18 sati dočekuje kruševački Napredak.

"Crno-beli" su tako dopustili drugoplasiranoj Zvezdi da se eventualnom pobedom na utakmici sa Napretkom približi lideru Meridijan superlige na pet bodova zaostatka.

Partizan je pobedu nad Bežanijom ispustio u 87. minutu, kada je Ibrahim Some iskoristio pogrešan pas Moreire ka Ivanu Obradoviću, prevario golmana "crno-belih" Darka Božovića i doneo gostima izjednačenje od 2:2.

Bežanija je prva i stigla do vođstva iako je Partizan već u 12. minutu imao priliku da povede sa penala dosuđenog zbog prekršaja Nenada Vanića nad Nenadom Đorđevićem. Brazilac Žuka, ipak, nije bio uspešan.

Gosti su to iskoristili i golom Miloša Kolakovića u 33. minutu poveli sa 1:0, da bi Đorđević, samo dva minuta kasnije, svojim četvrtim golom za Partizan u prolećnom delu sezone, iskoristio drugi penal za domaće i izjednačio na 1:1.

Drugi penal za Partizan dosuđen je zbog prekršaja Nemanje Ilića nad Obradovićem.

Partizan je do kraja poluvremena uspeo i da duplira vođstvo, pošto je Moreira u 45. minutu postigao "evrogol".

Bežanija je prvu priliku za izjednačenje imala u 65. minutu kada je sudija Dragomir Stanković pokazao i treći penal na utakmici, pošto je Božović oborio Somea. Božović se, međutim, iskupio odbranivši šut Kolakovića sa "bele tačke".

Some je, ipak, kasnije nadomestio propuštenu šansu, postavio konačan rezultat, a odmah potom je i isključen jer je zbog slavlja dobio drugi žuti karton.

Partizan je u dosadašnjem toku sezone osvojio 54 boda, Zvezda 46, a trećeplasirana Vojvodina 43.

Vojvodina je u Novom Sadu ubedljivo pobedila kulski Hajduk sa 4:1 iako su gosti preko Nenada Todorovića prvi stigli do gola, u 18. minutu.

Novosađani su, ipak, u nastavku igre potpuno preuzeli kontrolu na terenu i ubedljivo došli do tri boda.

Dvostruki strelac za Vojvodinu, u 22. minutu i u sudijskoj nadoknadi, bio je Dušan Tadić. U listu strelaca se sa penala u 36. minutu upisao i Vladimir Buač, dok je prvi gol za seniorsku ekipu Vojvodine u 89. minutu postigao i kadetski reprezentativac Srbije, 17-godišnji Danilo Aleksić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve