Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.03.2008.

14:36

Borac-Partizan pod lupom Zajednice

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Generalni sekretar Zajednice superligaša Srbije Miodrag Janković izjavio je da će disciplinski sudija te organizacije Nikola Latinović odlučiti da li će pokrenuti postupke povodom incidenata na utakmici izmedju Borca i Partizana u Čačku kada dobije izveštaj delegata.

Duel Borca i Partizana, na kome su navijači čačanskog tima na rasnoj osnovi vredjali napadača gostiju Lamina Dijaru, koji im je uzvratio pokazivanjem srednjeg prsta kada je isključen zbog dobijanja drugog žutog kartona, nadgledao je delegat Žarko Stevanović.

"Izveštaj delegata bi trebalo da stigne u toku dana, a potom će biti predat disciplinskom sudiji. Nećemo sigurno ta dešavanja baciti u zaborav... Mislili smo da su takvi problemi iza nas, posebno u Čačku", rekao je Janković na konferenciji za novinare.

Janković je dodao da bi Dijara, koji je po dobijanju drugog kartona sudiju meča Nikolu Spasića vukao za dres, zbog nesportskog ponašanja mogao da bude kažnjen novčano ili zabranom igranja u periodu od jedne do četiri utakmice.

Napadač Partizana će sigurno propustiti duel "crno-belih" sa Bežanijom u sredu, a neizvestan je i njegov nastup na subotnjem "večitom derbiju" sa Crvenom zvezdom. Borac bi mogao da bude kažnjen igranjem pred praznim tribinama, a takodje i novčano.

Čačanski tim je 2006. godine već kažnjen zbog rasističkog ponašanja svojih navijača, koji su tada vredjali fudbalera Borca Majka Tamvanjeru i nosili bele kapuljače po ugledu na američki Kju kluks klan. Borac je zbog toga morao da odigra dve utakmice pred praznim tribinama i plati 300.000 dinara.

Navijači Borca ranije ovog meseca pretukli su fudbalera iz Gane Solomona Opokua, koji je bio na probi u Čačku. Opoku je potom napustio Srbiju.
"Borac će ubuduće morati da povede računa", rekao je Janković.

Pored izveštaja Žarka Stevanovića čeka se i mišljenje delegata sa utakmice izmedju Crvene zvezde i Mladosti iz Lučana Branka Baglave. Navijači Zvezde su na tom meču, koji je odigran u Beogradu, napravili bakljadu i bacali topovske udare, dok je pri izlasku igrača sa terena po završetku utakmice bilo koškanja ispred tunela.

Trojica funkcionera Crvene zvezde krajem prošle godine privedeni su zbog loše organizacije utakmice sa kulskim Hajdukom, na kojoj su navijači beogradske ekipe bakljama nasrnuli na pripadnika Žandarmerije u civilu Nebojšu Trajkovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve