Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.03.2008.

20:33

Kadeti Srbije startovali pobedom

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije uspešno je startovala na kvalifikacionom turniru za učešće na prvenstvu Evrope pošto je u Kragujevcu, u prvom kolu, pobedila tim Slovačke sa 3:1. Utakmica je odigrana na stadionu 'Čika Dača' pred oko 1000 gledalaca. Strelci su bili Aleksić u 5. i 47. i Zeman (ag) u 46. za Srbiju, Bagi u 17. minutu za Slovačku. U drugoj utakmici prvog kola Češka je u Badnjevcu pobedila Švedsku sa 6:0. U drugom kolu u petak igraju Srbija - Češka (Kragujevac) i Švedska - Slovačka (Badnjevac).

Izabranici selektora Dejana Đurđevića su napravili važan korak ka završnici šampionata, koji će biti održan od 4. do 16. maja u Antaliji. Većim delom susreta su igrali bolje i sigurnije od vršnjaka iz Slovačke, pa su na kraju zasluženo izborili važnu pobedu.

Kadeti Srbije su došli u vođstvo već posle pet minuta pogotkom kapitena Aleksića, ali su gosti zaigrali bolje u nastavku susreta i golom Bagija izjednačili rezultat.

U drugom poluvremenu 'Orlići' su bili izrazito nadmoćniji tim, pa su najpre autogolom Zemana, a potom još jednim golom Aleksića osigurali uspeh, propustivši još nekoliko vrlo povoljnih prilika.

"Prva utakmica na ovakvim turnirima je uvek najteža i bilo je očito je da su naši igrači pod odredjenim pritiskom zbog domaćeg terena. Slovaci su pokazali da su veoma nezgodna ekipa, ali smo se u pauzi dogovorili kako da im pariramo i u tome smo u potpunosti uspeli. Načinili smo samo prvi korak ka konačnom cilju i sada se okrećemo duelu sa Česima", izjavio je posle utakmice selektor Đurđević.

On je dodao da je cela ekipa pružila maksimum, ocenivši da ima razloga za optimizam ukoliko tako bude igrala do kraja turnira.

Turnir je svečano otvorila ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić Marković u društvu gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića, koji je izveo i početni udarac.

Srbija: Caković, Liščević (Smederevac), Gavrilović, Milanović, Rodić, Milivojević (Stjepić), Mitošević, Ignjovski, Stevanović, Ljajić, Aleksić (Obradović).
Slovačka: Pernecki, Paldan, Zeman, Černan, Klenovski (Greguš), Bagi, Klabnik, Jackulijak, Le Giang (Mišak), Lalković (Štetina), Ujlaki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve