Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.03.2008.

13:13

Italija preuzima EURO 2012?

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Prema navodima italijanske štampe, postoji mogućnost da Italija bude pozvana da organizuje EURO 2012. pošto sadašnji domaćini Poljska i Ukrajina imaju puno problema sa pripremama i takmičenja. Italija je bila favorit za domaćina turnira, ali je iznenađujuće poražena od strane Poljske i Ukrajine, pošto je UEFA želela da poveri odgovornost i čast zemljama Istočne Evrope. Ipak, dosadašnje pripreme su prema navodima “katastrofalne”, a Ukrajina čak nije ni započela radove na infrastrukturi.

S obzirom na sve okolnosti, nije nemoguće da će Ukrajina i Poljska biti prinuđene da povuku domaćinstvo.

Ukoliko ne rešimo pitanje mreže puteva, onda nećemo biti u mogućnosti da budemo domaćini takmičenju”, rekao je koordinator radova Evhen Červonenko.

Imali smo ponudu američkog investitora, ali poslovi ne mogu da budu započeti bez dozvole Ministarstva Saobraćaja”.

Možda Ministarstvo ima druge projekte, ali ono što je sigurno je da se do sada ništa nije uradilo”.

Italija će možda biti pozvana da ‘uskoči’ umesto Poljske i Ukrajina, iako će UEFA sigurno dati svaku priliku Istočnoevropljanima da reše probleme.

Italija je bila domaćin Evropskog Prvenstva 1968. (kada je postala prvak) i 1980.. Takođe, Italijani su organizovali i dva Svetska Prvenstva, 1934, kada su postali prvaci i 1990.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

12 h

U fokusu

Vidi sve