Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.03.2008.

22:53

Dunga: "Svi moraju da se dokazuju"

Izvor: B92, AFP

Autor:B92, AFP

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Karlos Bledorn Veri 'Dunga' izjavio je da najveće zvezde fudbala u zemlji koja je pet puta bila prvak sveta, Kaka i Ronaldinjo, moraju stalno da dokazuju kvalitet da bi se našli u selekciji i da im status koji imaju ne garantuje pravo na dres nacionalnog tima. Bez asova Milana i Barselone Brazil će u sredu igrati na londonskim 'Emiratima' sa reprezentacijom Švedske, a tim susretom biće obeležena pedesetogodišnjica finala Svetskog prvenstva igranog u Stokholmu.

Ronaldinjo je već dugo u slabijoj formi, često je pauzirao zbog povreda pa ga nije bilo na spisku kandidata za duel sa Šveđanima, a Kaka je naknadno 'precrtan' zbog toga što se povredio na utakmici Milana sa Sampdorijom.

"Svako mora da dokazuje koliko vredi, niko u reprezentaciju neće ući zbog toga što ljudi misle da bi tako trebalo da bude. Fudbaler mora da potvrđuje vrednost iz utakmice u utakmicu," rekao je Dunga, "Ronaldinjo i Kaka su kvalitetni igrači, ali u poslednje vreme su skloni povredama.

Imamo još zvezda, tu je Robinjo, Žilberto Silva... svako ko igra za reprezentaciju Brazila je dobar igrač. Lako mi je da odaberem 22 čoveka, svi su sjajni, izbor je veliki."

Očekuje se da priliku dobije mladi Pato, a među onima koji bi mogli da budu u startnoj postavi su vezni igrač Mančester Sitija Elano Blumer, Dijego iz Verdera, kao i napadač Betisa, Rafael Sobis. Na spisku su desetorica igrača mlađih od 23 godine.

Spisak igrača Brazila pred utakmicu sa Švedskom:

golmani Žulio Sezar (Inter, Italija), Dijego Alveš (Almerija, Španija); igrači odbrane Rafinja (Šalke 04, Nemačka), Leo (Gremio), Marselo (Real Madrid, Španija), Lusio (Bajern, Nemačka), Aleks (Čelsi, Engleska), Danijel Alveš (Sevilja, Španija), Žuan (Roma, Italija); igrači sredine terena Žilberto Silva (Arsenal, Engleska), Ernanes (Sao Paulo), Žosue (Volfsburg, Nemačka), Ričarlison (Sao Paulo), Lukaš Leiva (Liverpul, Engleska), Tijago Neveš (Fluminense), Žulio Baptista (Real Madrid, Španija), Dijego (Verder Bremen, Nemačka); napadači Luis Fabijano (Sevilja, Španija), Rafael Sobis (Betis, Španija), Aleksandre Pato (Milan, Italija), Robinjo (Real Madrid, Španija)

Švedska i Brazil sastajali su se 13 puta, Južnoamerikanci su pobedili u osam mečeva, Evropljani dva, a tri utakmice završene su bez pobednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve