Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.03.2008.

19:15

Španci zabrinuti zbog nasilja

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Snimak napada na navijača madridskog Atletika, koji je pretučen pre prvenstvene utakmice sa Seviljom, pojačao je zabrinutost zbog nasilja u španskom fudbalu. Napad na navijača Atletika, koji je krvav ležao isped Seviljinog stadiona "Sančes Pishuan", snimljen je mobilnim telefonom, kasnije je objavljen i na internetu, a potom i na televiziji.

Španski mediji su izvestili da je i navijač Sevilje uboden u nogu pre početka subotnjeg duela, koji je Atletiko dobio sa 2:1. Lokalna policija, međutim, nije mogla da potvrdi tu informaciju.

"Takvi incidenti su za svaku osudu. Njima nije mesto u fudbalu i ne bi trebalo da se dozvoli da se ponove", rekao je odbrambeni fudbaler Atletika Pablo Ibanjes na konferenciji za novinare.

Nasilje u španskom fudbalu narasta poslednjih sezona, pa su međusobni, ali i sukobi navijačkih grupa sa policijom, kao i ubacivanje tvrdih predmeta na teren, postali redovna pojava.

Navijači Betisa ranije ovog meseca su flašom bačenom sa tribina pogodili golmana Atletika iz Bilbaa Armanda, kome je rana na licu zašivena sa šest kopči.

Betis je kažnjen sa 9.000 evra i igranjem dve utakmice na svom terenu pred praznim tribinama. Klub je najavio da će se žaliti na kaznu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve