Nova vest
Fudbal

Petak, 21.03.2008.

19:26

Zvezda ne ulaže žalbu na kaznu Uefe

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalski klub Crvena zvezda neće se žaliti na odluku Evropske fudbalske unije o kazni od 30.000 švajcarskih franaka povodom incidenata tokom utakmice sa grčkim Arisom u Solunu u okviru Lige Uefa. Iz Crvene zvezde, ipak, ističu da su iznenađeni odlukom Uefe, jer smatraju da je glavni krivci za nerede organizator meča, kao i grčka policija, koja je nepotrebno zadržala Zvezdine navijače na graničnom prelazu.

Utakmica Aris – Crvena zvezda odigrana je 8. novembra, a obeležili su je napadi lokalnih huligana na Zvezdine pristalice, kao i sukob navijača beogradskog kluba sa grčkom policijom, u Solunu i na graničnom prelazu.

Rukovodstvo aktuelnog šampiona izdalo je povodom odluke Uefe saopštenje koje prenosimo u celosti.

FK Crvena zvezda nije očekivao ovakvu kaznu UEFA imajući u vidu kompletan tok događaja u Solunu. Klub je blagovremeno poslao pismenu odbranu i smatrali smo da će se ceniti naši dokazi koje smo dostavili – izveštaj generalnog konzula u Solunu, foto zapisi zadržavnja navijača Crvene zvezde na graničniom prelazu na ulasku u Grčku, foto zapisi ulaska navijača na stadion, foto zapisi krađe zastave navijača Crvene zvezde na stadionu od strane obezbeđenja Arisa, foto zapisi povređenih nedužnih navijača Crvene zvezde u centru grada, kao i izveštaj klinike Anlave. Posebno smo tražili da predsedavnici Crvene zvezde budu saslušani pre donošenja odluke kako bi izneli usmenu odbranu. Predlog je odbijen.

Nažalost, Kontrolna i Disciplinska komisija UEFA je donoseći odluku pre svega cenila izveštaj zvaničnih lica delegata i Komesara za bezbednost smatrajući da su incidenti u centru Soluna i a na Arisa kao organizatora utakmice i UEFA. Kao posebnu otežavajuću okolnost Crvenoj zvezdi se stavlja na teret član 18. Disciplinskog pravilnika UEFA (recidiviziam) u kojem se navodi da je u poslednjih 5 godina Crvena zvezda čak 22 puta kažnjavana.


Čelnici Crvene zvezde su kontaktirali predstavnike UEFA i interes našeg kluba nije da stalno bude kažnjavan. U tom smislu imamo obećanje da ćemo u cilju bolje saradnje održati zajednički sastanak sa predstavnicima UEFA čime bi u budućnosti podigli ugled našeg kluba i smanjili odgovornost na utakmicama na kojima će naši navijači biti prisutni.

Stav kluba je da se neće žaliti na odluku Kontrolne i Disciplinske komisije UEFA, ali će uputiti dopis u kojem će još jedanput istaći žaljenje zbog izricanja nove kazne, sa posebnim osvrtom na kompletno lošu organizaciju utakmice u Solunu.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve