Nova vest
Fudbal

Petak, 21.03.2008.

00:32

Prekinut derbi Rapid - Steaua

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zbog nereda na stadionu "Đulešti" u Bukureštu, u četvrtak uveče prekinut je derbi meč šampionata Rumunije, Rapid – Steaua. Gradski derbi prekinut je nakon što je glavni sudija dva puta pogođen u glavu kamenom bačenim sa tribina. Meč je prekinut u 73. minutu, šest minuta nakon što je Rapid poveo sa 1:0. Nekoliko igrača Rapida pokušalo je zatim da uđe u svlačionicu Steaue, dok su navijači počeli da se tuku i napadaju policajce van stadiona. Gostujući igrači napustili su stadion tek posle sat vremena.

Sudija je pogođen sa tribine koja pripada navijačima Rapida, ali su predstavnici tog kluba izjavili da je apsurdno da se optuže njihovi navijači, jer je tim vodio sa 1:0.

Nakon što je prvi put pogođen u glavu, sudija je pao, zaustavio utakmicu, otišao da se konsultuje sa delegatom, ali je meč nastavljen. Ipak, kada je ponovo pogođen predmetom sa tribina, odlučio je u 73. minutu da definitivno prekine susret.

Posle utakmice trener Rapida Mirče Rednik podneo je ostavku.

Ovo je prvi put da je u Rumuniji prekinut jedan fudbalski meč zbog nereda i sukoba na stadionu.

Steaua je trenutno na drugom mestu na tabeli rumunskog šampionata, sa 47 bodova, dok je Rapid treći, sa 45. Vodeći Kluž ima 56. Rapidu nakon incidenata sa derbija preti kazna oduzimanja 10 bodova, suspenzija stadiona, dok će utakmica sa Steauom najverovatnije biti registrovana službenim rezultatom 3:0 za goste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve