Nova vest
Fudbal

Petak, 21.03.2008.

00:19

Valensija u finalu Kupa Kralja

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Valensije plasirali su se u finale španskog "Kupa kralja" pošto su na "Mestalji", u revanš utakmici polufinala, pobedili Barselonu, sa 3:2 (2:0). Prvi meč u Kataloniji završen je remijem, 1:1.

Barsa je dominirala u revanš meču, ali je, bez obzira na mnogo bolju igru, posle prvih 45 minuta gubila sa 2:0. Najpre je Baraha doveo domaće u vođstvo u 18. minutu, sjajnim udarcem iz daljine, da bi Mata u 45. povećao na 2:0 iz kontranapada.

Sredinom drugog poluvremena, Anri je smanjio na 1:2, ali je samo minut kasnije Mata ponovo bio strelac i vratio Valensiji dva gola prednosti. Konačnih 3:2 postavio je Eto u 80. minutu.

Barseloni je to druga uzastopna eliminacija u polufinalu, dok će plasman u finale, bar na trenutak smanjiti nezadovoljstvo navijača vođstvom trenera Ronalda Kumana, koji je od dolaska na klupu španskog tima eliminisan iz Lige šampiona i šampionske trke u Primeri.

U borbi za trofej prestižnog takmičenja Valensija će 16. aprila igrati sa Hetafeom, koji je eliminisao Rasing Santander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve