Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.03.2008.

16:08

Brikner u penziji od leta

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Češke Karel Brikner saopštio je da će se posle prvenstva Evrope povući sa te funkcije, bez obzira na rezultat koji ekipa na tom takmicenju bude ostvarila. Šezdesetosmogodišnji Brikner preuzeo je nacionalnu selekciju Češke 2002. godine, a pre toga je tri godine predvodio mladu reprezentaciju.

"Trenerskim poslom bavim se već 34 godine i mislim da je zaista došlo vreme da se posvetim nekom mirnijem poslu, primerenijem mojim godinama", rekao je Brikner.

Igračku karijeru Brikner je proveo u Olomoucu, za koji je nastupao od 1957. do 1972. godine, a u tom klubu je 1973. počeo i trenersku karijeru. Kasnije je još četiri puta bio postavljan na funkciju šefa stručnog štaba Olomouca, koji je ukupno vodio deset sezona.

Selektor mlade reprezentacije Čehoslovačke bio je u sezoni 1983/84, a mladi tim Češke od 1998. do 2001. godine, nakon čega je imenovan za šefa stručnog štaba A selekcije.

Na šampionatu Evrope 2004. godine Česka je ostvarila veliki uspeh plasmanom u polufinale, a pod vodjstvom Briknera prvi put posle 16 godina kvalifikovala se za prvenstvo sveta u Nemačkoj 2006, gde je posle poraza od Gane i Italije ispala u prvoj fazi takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve